PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στη μάχη ενάντια στο Ι.Κ. μπήκε το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ



To γαλλικό αεροπλανοφόρο συμμετέχει από το πρωί στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της οργανώσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, γνωστοποίησε πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

To γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ συμμετέχει από το πρωί στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της οργανώσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, γνωστοποίησε πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας στο Μπαχρέιν.

«Η εμπλοκή του Σαρλ ντε Γκολ στη γαλλική επιχείρηση Σαμάλ στο Ιράκ άρχισε το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος του περιβάλλοντος του Γάλλου υπουργού Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Τα πρώτα μαχητικά Rafale απογειώθηκαν νωρίτερα από το Σαρλ ντε Γκολ, το οποίο πλέει σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βόρεια του Μπαχρέιν στον Κόλπο, με κατεύθυνση το Ιράκ.

Αναμένεται να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους τους έπειτα από πτήση περίπου μιάμισης ώρας, ήτοι δύο φορές μικρότερο διάστημα σε σύγκριση με το χρόνο που χρειάζονταν όταν απογειώνονταν από την βάση Αλ Ντάφρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία χρησιμοποιεί η πολεμική αεροπορία της Γαλλίας.

Το Σαρλ ντε Γκολ, το οποίο είχε αποπλεύσει την 13η Ιανουαρίου από την Τουλόν στη νότια Γαλλία για αποστολή περίπου πέντε μηνών, θα παραμείνει για πολλές εβδομάδες στον Κόλπο, δίπλα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, προκειμένου να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, ανέφερε στρατιωτική πηγή από τη Γαλλία.

Το αεροπλανοφόρο θα κατευθυνθεί κατόπιν προς την Ινδία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο

Peristeri News

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Leave a Comment