PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στη φορολογική δήλωση και οι ημιυπαίθριοι


Όσοι ημιυπαίθριοι έχουν “τακτοποιηθεί” το 2010 και το 2011 θα πρέπει για πρώτη φορά, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, να συμπεριληφθούν στη φορολογική δήλωση το 2012.

Όσοι ημιυπαίθριοι έχουν “τακτοποιηθεί” το 2010 και το 2011 θα πρέπει για πρώτη φορά, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, να συμπεριληφθούν στη φορολογική δήλωση το 2012 έτσι ώστε να γίνεται προσδιορισμός της επιφάνειας των ακινήτων και άρα υπολογισμός των τεκμηρίων και των άλλων φόρων που πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος αλλά δεν αναζητούνται και τυχόν φόροι που έχουν καταβληθεί ενώ, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησης, θα πρέπει να δηλωθούν για όλη τη χρήση του 2011.
Επίσης, δεν λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη στο εισόδημα.

Αν διαπιστωθεί ότι δεν δηλώνονται ή δηλώνονται ανακριβώς επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις, δηλαδή αδυναμία μεταβίβασης, επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment