PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες συλληφθέντων για απάτες


Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός 61χρονου Έλληνα και μίας 39χρονης αλλοδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 3 Οκτωβρίου για απάτες σε βάρος πολιτών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις απάτης, οι δύο συλληφθέντες συστήνονταν στα θύματά τους ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρημάτων τους μέσω χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, τους παρέδιδαν ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, που περιείχε υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Όταν τα θύματα αντιλαμβάνονταν την απάτη, άνοιγαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις στη Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο με το συνολικό ποσό που απέσπασαν να ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

Οι συλληφθέντες αφού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται. Τα στοιχεία τους δημοσιοποιήθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment