PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στη δημοσιότητα διαγωνισμός για επερχόμενα έργα στο Περιστέρι


Στη δημοσιότητα βγήκε ο διαγωνισμός για το πρώτο κομμάτι του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό 8,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για παρεμβάσεις, τις οποίες σας είχε ενημερώσει το PeristeriNews.gr (Δείτε εδώ) με τίτλο “Παρεμβάσεις-αναπλάσεις-προσβασιμότητα οδικών αξόνων και κοινόχρηστων χώρων Δήμου Περιστερίου”.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι στις 20/06/2022 ενώ στις 24/06/2022 θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των προσφορών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού οι εργασίες θα έχουν διάρκεια 24 μήνες (2 έτη) από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανάπλασης και αναβάθμισης του τοπικού αστικού ιστού στις θέσεις-περιοχές με συνολική έκταση 84.960,00m2: τον πεζοδρόμο της Μεγ.Αλεξάνδρου (από την πλ.28ης Οκτωβρίου έως την Παν.Τσαλδάρη). Επίσης, ανακατασκευάζονται: α.τμήμα της οδού Αϊδινίου, β.τμήμα της οδού Πατρ.Ιωακείμ και γ.ο πεζοδρόμος Αιγίνης που συνενώνονται με τον πεζοδρόμο, τμήμα της οδού Κώστα Βάρναλη (από Μ.Αλεξάνδρου έως Μαδύτου), τον πεζοδρόμο της Εθνικής Αντιστάσεως (από την Παναγή Τσαλδάρη έως την Δωδεκανήσου),την οδό Δωδεκανήσου (από την Πελασγίας έως την Αναπαύσεως), τμήμα της οδού Αναπαύσεως (από την Δωδεκανήσου έως την Αγ. Κηρύκου), την οδό Αγ. Κηρύκου (από την Αναπαύσεως έως την Αμύντορος), την πλατεία στο Ο.Τ. 697 και την πλατεία στο Ο.Τ. 730, την οδό Αμύντορος (από Πεισάνδρου έως Αγ.Ιεροθέου), την οδό Αίγλης (από την Αγ.Ιεροθέου έως την πλατεία Χρυσούπολης), την οδό Καρυάτιδος (από Αίγλης έως Πελοπίδα) και τον κοιν. χώρο στο ΟΤ1533α & ΟΤ1592.

To  έργο αποτελεί το υποέργο 1 της πράξης με τίτλο «Παρεμβάσεις-αναπλάσεις-προσβασιμότητα οδικών αξόνων και κοινόχρηστων χώρων Δήμου Περιστερίου», η οποία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με την με αρ. πρωτ. 3735/9-7-2021 (ΑΔΑ: 91Μ246ΜΤΛ6-40Ε) απόφαση ένταξης του Υπουργού Εσωτερικών και χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, με το ποσό των 4.350.000,00€ και κατά 50% από πόρους του Τ.Π. & Δανείων, με το ποσό των 4.350.000,00€.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment