PeristeriNews.gr
Editorial

Στη χώρα των λάθος προτεραιοτήτων


Όταν στην Ελλάδα επιλέχθηκαν να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο οι πολιτικοί, στη Γερμανία και στη Γαλλία επιλέχθηκαν οι υπέργηροι και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Πόσο πιο εύκολα θα μπορούσαν όλοι οι πολιτικοί που βρίσκονται μέσα στη Βουλή μας να δείξουν ότι δεν σκέφτονται για το κοινωνικό σύνολο;

Με δικαιολογία και πρόσχημα το να πείσουν τους άπιστους των εμβολίων υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος που φάνηκε από την πολιτική που ακολούθησαν οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης.

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα εμβολιάστηκαν και συνεχίζουν να εμβολιάζονται οι επικεφαλής των κομμάτων και της Κυβέρνησης, του Στρατού, της Εκκλησίας και των επιστημόνων.

Αλλά για τον απλό κόσμο και τους ηλικιωμένους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας δεν θα περισσέψουν δόσεις εμβολίου μιας και αυτές που έφτασαν είναι ελάχιστες.

Όταν στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο το πρώτο εμβόλιο έγινε σε μία κυρία ηλικίας 101 ετών, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο κυρίες στο ίδιο γηροκομείο.

Σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας προτεραιότητα δίνεται στους ηλικιωμένους, ενώ στο Βερολίνο εμβολιάζεται παράλληλα και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ομοίως και στην Γαλλία οι πρώτοι πολίτες που επιλέχθηκαν για το εμβόλιο ήταν ηλικιωμένοι που είχαν άμεση ανάγκη έναντι της πανδημίας.

Για άλλη μια φορά γίναμε θεατές μιας διαφοράς προτεραιοτήτων από τους πολιτικούς της χώρας μας που ενώθηκαν ξαφνικά και απροσδόκητα ώστε να εμβολιαστούν όλοι από τους πρώτους και μοναδικούς στη χώρα.

Προνόμιο για λίγους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment