PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Σταύρος Θεοδωρακόπουλος: Κρατάμε σταθερά υψηλό το επίπεδο των υπηρεσιών μας


Ο επικεφαλής των κέντρων εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής στο Περιστέρι, Δια Λόγου Τέχνη και Χαρισματικά Παιδιά, Σταύρος Θεοδωρακόπουλος, μας μιλά για τη συνεχή ανάγκη για ποιοτικές υπηρεσίες στους μαθητές.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος που δραστηριοποιείται στο Περιστέρι έχει πλέον τέσσερα κέντρα εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, με τους γονείς και τους μαθητές να έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται από εκπαιδευτικούς και επιστήμονες της πόλης μας.

Με τέσσερα κέντρα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο Περιστέρι παραμένετε σε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών;

Άξονας των κέντρων είναι να στηρίζει κάθε παιδί και να το αντιμετωπίζει ξεχωριστά βελτιώνοντας τις μαθησιακές και κοινωνικές του ικανότητες. Παράλληλα αναβαθμίζουμε συνεχώς όλες τις υπηρεσίες μας τόσο με τη βοήθεια του έμπειρου εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού όσο και με τις κτιριακές αναμορφώσεις που κάνουμε σε σταθερή βάση.

Ποιες είναι οι βασικές υπηρεσίες που βρίσκει κάποιος στα κέντρα σας;

Σχολική μελέτη: Διαβάζουμε για την επόμενη μέρα με τα παιδιά λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης οικογένειας λύνοντας τα χέρια των γονέων που δεν προλαβαίνουν ή δεν μπορούν να κάνουν τη σχολική μελέτη για το παιδί τους.

Παράλληλα έχουμε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες ειδικής αγωγής προσφέροντας στα παιδιά λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδικές παιδαγωγικές υπηρεσίες για παιδιά με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες και ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά και τους γονείς τους όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Παράλληλα με τις υπηρεσίες πραγματοποιείται και άλλες δράσεις στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών;

Στόχος μας είναι να νιώθουν τα παιδιά όσο πιο άνετα και όμορφα γίνεται στους χώρους μας και δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης ώστε να λαμβάνουμε το μέγιστο του ενδιαφέροντος τους. Με αυτή τη λογική πραγματοποιούμε και κάποιες πολιτισμικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις βάζοντας στα παιδιά το «μικρόβιο» της ευαισθησίας ως προς τις καλές πρακτικές μέσα στη ζωή μας. Δεν κοιτάμε μόνο το τώρα αλλά και το μελλοντικό αντίκρισμα των δράσεων στην προσωπικότητα του παιδιού. Γενικά η συνεργασία μας με τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου είναι άριστη και οι δράσεις που πραγματοποιούμε συνεχείς.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζετε στη σχολική μελέτη των παιδιών;

Το κύριο μας πρόβλημα είναι η διαφορά μεταξύ των σχολείων στην παράδοση των μαθημάτων από τον εκάστοτε εκπαιδευτικό. Πολλές φορές οι διαφορές των γνώσεων μεταξύ των μαθητών είναι μεγάλη και προσπαθούμε να τους φέρνουμε όλους στο ίδιο μαθησιακό επίπεδο ώστε να μην έχουμε «μαθητές δύο ταχυτήτων». Σε πολλούς μαθητές ειδικά του δημοτικού η σχολική μελέτη καθορίζει όλη την υπόλοιπη μαθητική τους πορεία.

Πόσο εύκολο είναι σε οικονομικό επίπεδο για ένα γονέα να φέρει το παιδί του στα κέντρα σας;

Όλα αυτά τα 9 χρόνια της λειτουργίας μας έχουμε μάρτυρες τους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι γνωρίζουν την ευαισθησία μας σε αυτό το θέμα αφού βασικός μας κανόνας είναι να μπορεί ένα παιδί να έχει πρόσβαση στη γνώση. Παρά την συνεχή αύξηση των τιμών σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας μας, εμείς παραμένουμε σταθεροί τόσο στην ποιότητα των υπηρεσιών όσο και στην οικονομική ευκολία για τους γονείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment