• Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Σταματά την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Peristeri News
Μαρ14/ 2021

Την πολυήμερη απεργία πείνας ανακοίνωσε πως σταματάει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι», αναφέρει μέσω της συνηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ.

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες», προσθέτει τονίζοντας πως αλληλεγγύη και συμπαράσταση δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό».

«Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα», συνεχίζει αναφερόμενος στις διαδηλώσεις συμπαράσεις προς τον ίδιο.

Παράλληλα «έστρεψε τα βέλη του» προς την κυβέρνηση. «Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης», αναφέρει. «Τους τα χαρίζω», προσθέτει και συνεχίζει λέγοντας πως τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους».

«Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε», τονίζει.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία .

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας»