PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σταϊνμάιερ: Η Ευρώπη δεν ήταν ενωμένη στο θέμα της Τουρκίας


Θετικός για το άνοιγμα των κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ενώ τονίζει ότι η Ευρώπη δεν ήταν ενωμένη στο θέμα της Τουρκίας.

Όπως επισημαίνει, οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία διεξάγονται με ανοιχτό μεν το αποτέλεσμά τους, αλλά με στόχο την ένταξη στην Ε.Ε.

«Ακριβώς επειδή δεν επιτρέπεται να σπρώχνουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα στο περιθώριο, είμαι υπέρ του να ανοίξουμε τα σχετικά κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Έτσι θα αποκτούσαμε ακριβώς την συζήτηση για αυτά τα δύσκολα θέματα, την οποία δικαίως πολλοί ζητούν», δηλώνει ο κ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» το οποίο κυκλοφορεί το Σάββατο.

Προσθέτει δε ότι «δυστυχώς η Ευρώπη δεν ήταν ενωμένη στο θέμα της Τουρκίας», καθώς, όπως λέει, «κάποια κράτη – μέλη απορρίπτουν – σε αντίθεση με ισχύουσες αποφάσεις – επί της αρχής την ένταξη». Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι και οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) ανήκουν σε αυτούς, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης απαντά: «Δεν μου έχει διαφύγει».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θεωρεί ότι η Τουρκία έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Σταϊνμάιερ τονίζει: «Δεν είμαι σίγουρος αν η ίδια η Τουρκία μπορεί αυτή τη στιγμή να απαντήσει αυτό το ερώτημα τόσο ξεκάθαρα για τον εαυτό της. Θα δούμε στις διαπραγματεύσεις εάν η Άγκυρα μπορεί και θέλει να εκπληρώσει τα κριτήρια».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σταϊνμάιερ αποκλείει το ενδεχόμενο ανάπτυξης γερμανικών χερσαίων δυνάμεων στην Συρία για τον αγώνα κατά του «Ισλαμικού Κράτους», επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ρεαλιστικό, ενώ δεν έχει καν ζητηθεί από την Γερμανία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment