PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Σταδιακά οι προσαρμογές για τη βιωσιμότητα» των Ταμείων των ενστόλων


Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

H «ρήτρα αξιόμαχου», που προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς αναγνωρίζει και εγγυάται το αξιόμαχο, όπως το προσδιόρισε σε πρόσφατη απόφαση του το ΣΤΕ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως είπε, με αυτό τον τρόπο οι προσαρμογές που προκύπτουν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως, παράλληλα, το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, διατηρεί στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας του, παραμένοντας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ ο συντελεστής βιωσιμότητας διασφαλίζει ότι οι νέες γενιές των στελεχών του Σώματος θα λαμβάνουν απρόσκοπτα τις παροχές του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι αποφάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εργασίας, που, όπως είπε, στηρίζονται στη δεδομένη αρχή της βιωσιμότητας των ταμείων, την αυτονομία διαχείρισής τους και την παραμονή τους υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων, έχει προβλεφθεί ρήτρα αξιομάχου, κατά τρόπον ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου, για να ανταποκρίνονται στην αυτονόητη αρχή της συνέχειας και της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών, πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment