PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Στα σχέδια του Έλον Μασκ η δημιουργία του δικού του κοινωνικού δικτύου


Με μια σειρά από tweets, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ αναφέρει ότι σχεδιάζει να ανοίξει το δικό του κοινωνικό δίκτυο για να υπερασπιστεί την ελευθερία της έκφρασης, υποστηρίζοντας ότι το Twitter δεν σέβεται αυτή την αρχή.

« Η ελευθερία της έκφρασης είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας. Πιστεύετε ότι το Twitter σέβεται αυστηρά αυτήν την αρχή;» , έγραψε ο Ελον Μασκ σε ένα tweet. Δημοσίευσε μάλιστα μια δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια ακόλουθοί του, εκ των οποίων πάνω από το 70% απάντησαν αρνητικά. Όταν ένας χρήστης πρότεινε στον Μασκ να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα, με αλγόριθμο ανοιχτού κώδικα και με προτεραιότητα τον σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης, ο δισεκατομμυριούχος απάντησε ότι «το σκέφτεται σοβαρά ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελον Μασκ παίρνει δημόσια θέση ενάντια στη λογοκρισία, και ειδικότερα σε αυτήν που ασκεί το Twitter. Το 2021, μετά την εκδίωξη του Ντόναλντ Τραμπ από το κοινωνικό δίκτυο λόγω της εισβολής οπαδών του στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του, ο Μασκ είχε αμφισβητήσει τη νομιμότητα της «τεχνολογικής ελίτ της Δυτικής Ακτής (Σίλικον Βάλεϊ) να παρουσιάζεται ως κριτής της αλήθειας».

Αν ο Ελον Μασκ θα επιχειρήσει πραγματικά να δημιουργήσει το δικό του κοινωνικό δίκτυο, μένει να φανεί, καθώς το έργο που τον περιμένει είναι δύσκολο. Ορισμένα εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα έχουν δημιουργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως με κίνητρο την υπερβολική λογοκρισία από το Twitter και το Facebook. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Gab, μια υπηρεσία που εδρεύει στο Όστιν και την Truth Social, μια πλατφόρμα που ξεκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα.

Η Gab έχει περίπου 4 εκατομμύρια χρήστες, συμπεριλαμβανομένων 100.000 ενεργών, που βέβαια είναι πολύ μακριά από τα 200 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες του Twitter.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Leave a Comment