PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στα χέρια της Αστυνομίας συμμορία εκβιαστών στην Αττική


Σε επτά συλλήψεις και τρεις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για συμμορία εκβιαστών στην Αττική.

Μεγάλη δικογραφία για την εμπλοκή επτά ατόμων ελληνικής, αλβανικής αλλά κι ιρακινής καταγωγής σε μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών με δραστηριότητα στo κέντρο και στα νότια προάστια της Αττικής όπως στην Αργυρούπολη, την Ηλιούπολη, τον Άγιο Δημήτριο, τον Άλιμο, την Γλυφάδα, το Γαλάτσι, το Παγκράτι και την Ομόνοια, σχημάτισε μετά από έρευνα ενός χρόνου το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη του κυκλώματος σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία και για αιματηρή συμπλοκή με τρείς τραυματίες σε εστιατόριο στην Βούλα τον Ιανουάριο του 2022, φέρεται να είχαν προχωρήσει σε εγκληματικές επιθέσεις (με αγριους ξυλοδαρμούς, απόπειρες ανθρωποκτονιών κλπ) εναντίον τουλάχιστον 10 ιδιωτών, μετά από παραγγελίες άλλων προσώπων με τους οποίους τα θύματα είχαν οικονομικές διαφορές ή κι άλλες διαμάχες.

Ακόμη πωλούσαν προστασία σε δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Με αναφορές για μία από τις πιο σκληρές συμμορίες που έχουν δράσει στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην δικογραφία περιέχονται καταθέσεις των θυμάτων των άγριων επιθέσεων, βιντεοληπτικό υλικό αλλά και δεδομένα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών.

Όπλα, αλεξίσφαιρα και αναβολικά

Στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών που πωλούσε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά στα Νότια Προάστια προχώρησαν χθες οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 7 συλλήψεις σε Αττική και Χανιά ενώ 3 ακόμη άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν προσαχθεί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήσαν οι Αρχές χθες το μεσημέρι έγιναν έρευνες σε 9 σπίτια και 9 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί.

Οι Αστυνομικοί εντόπισαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα καθώς και αναβολικά χάπια ενώ στη συνέχεια περάσαν χειροπέδες σε 6 μέλη του κυκλώματος στα Νότια Προάστια και σε έναν 40χρονο ημεδαπό ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι των Χανίων.

Ολοι τους είναι γνώριμοι στις Αρχές και σεσημασμένοι για εκβιάσεις και προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά ενώ ένας εκ των συλληφθέντων, 21 ετών με καταγωγή από την Αλβανία, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης χτυπώντας τους Αστυνομικούς.

Αναφορικά με το modus operandi της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της δρούσαν από τον Γενάρη του 2021 και εκβίαζαν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης πουλώντας τους προστασία με το αζημίωτο.

Παράλληλα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και μέσα από την αξιοποίηση υλικού από κάμερες ασφαλείας και παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των μελών του κύκλωματος, τα μέλη του αναλάμβαναν έναντι αμοιβής να απειλούν και να ξυλοκοπούν συγκεκριμένα άτομα καθ’ υπόδειξη και για λογαριασμό επιχειρηματίων της νύχτας.

Σε βάρος των 7 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εκβίασης, για Βαριές και Επικίνδυνες Σωματικές Βλάβες, της Εγκληματικής Οργάνωσης και του Νόμου περί Όπλων. Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, μια κυνηγετική καραμπίνα, 31 φυσίγγια, 41 αναβολικά χάπια, τρεις ενέσεις αναβολικών, χειροπέδες και σιδερογροθιές, 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων καθώς και 3.860 ευρώ.

Παράλληλα, οι Αστυνομικοί κατάσχεσαν πέντε ΙΧ αυτοκίνητα και τέσσερις μηχανές που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Όλοι τους αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα – Πως υπολογίζονται

Peristeri News

Χαμός με τους εκδρομείς του Πάσχα – Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη

Peristeri News

Leave a Comment