PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στα 110 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο τον Νοέμβριο


Ξεπέρασαν τα 110 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο το 11μηνο του 2021, με τους απλήρωτους φόρους να φθάνουν τα 5,135 δισ. ευρώ.

Μόνο τον Νοέμβριο τα φορολογικά χρέη έφθασαν τα 750 εκατ. ευρώ, διογκώνοντας τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του 2021 στα 5,135 δισ. ευρώ, από 4,385 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Είναι γεγονός ότι μήνα με τον μήνα όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι φαίνεται να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, στο τέλος Νοεμβρίου, παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα έφτασαν τα 110,171 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 25 δισ. ευρώ έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Ωστόσο, ο αριθμός των φορολογουμένων οι οποίοι στο τέλος Νοεμβρίου είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκε σε 4,1 εκατ., από 4,3 εκατ. που ήταν στα τέλη Οκτωβρίου. Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενους, ενώ υπό αναγκαστικά μέτρα βρίσκονται ήδη 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment