PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: «Όχι» σε διάλογο – προκάλυμμα για εδραίωση του καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ


«Σε διάλογο που είναι προκάλυμμα για να μπορέσουν να εδραιώσουν το καθεστώς τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εμείς δε συμμετέχουμε», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς σχετικά με την έκκληση του Αλεξή Τσίπρα για εθνική συνεννόηση. 

Στη διάρκεια διαδικτυακής συνομιλίας με εθελοντές του Ποταμιού ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει στο μυαλό του αυτός να κυβερνά και εμείς να συζητάμε». «Έχει τη διάθεση ο κ. Τσίπρας να συζητήσει τα επείγοντα προβλήματα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή; Σ΄ αυτή τη συζήτηση είμαστε ανοιχτοί», πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση για πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ εκπέμπει ένα θολό μήνυμα. Άλλοτε προοδευτικό, άλλοτε συντηρητικό. Το Κίνημά μας ιδρύθηκε γιατί είχαμε απέναντί μας ένα επικίνδυνο παλιό σύστημα και έναν ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να μοιάσει στο παλιό. Εμείς ιδρυθήκαμε για να αντιμετωπίσουμε το μακρύ χέρι των κομμάτων στο κράτος. Αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην εξουσία. Δεν θα συνεργασθούμε, λοιπόν, με τους κομματικούς μηχανισμούς που ευθύνονται για πολλά από τα λάθη του παρελθόντος».

Σε ό,τι αφορά στην πολιτική «ταυτότητα» του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι είναι η «φωλιά» για τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, οριοθετώντας τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συντηρητική δύναμη. Αυτός που πιστεύει στον κρατισμό δεν μπορεί να είναι προοδευτική δύναμη. Εμείς υπερασπιζόμαστε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Ν.Δ., ο κ. Θεοδωράκης παρατήρησε ότι «δίνει αστάθεια στην κοινωνία, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και εβδομάδες ασχολείται μόνο με τα προβλήματα του σπιτιού της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment