PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Να βοηθήσουμε στην επίλυση του Παλαιστινιακού


Την ανάγκη να επιδείξουν η Ευρώπη και οι μεγάλες δυνάμεις την απαιτούμενη προσοχή για την επίλυση του Παλαιστινιακού εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

«Εμείς, στο Ποτάμι, είμαστε ξεκάθαροι. Υπάρχουν δύο έθνη, άρα υπάρχουν και δύο κράτη και θα πρέπει Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί με συζητήσεις και με συμβιβασμούς, να προχωρήσουν κάποια στιγμή στη μεγάλη κίνηση. Εμείς, όλοι οι άλλοι, η Ελλάδα, η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Ρωσία πρέπει να τους βοηθήσουμε» , τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Σημείωσε ακόμη πως «αν είχαμε τολμήσει να λύσουμε το Παλαιστινιακό, εκμεταλλευόμενοι τις προηγούμενες ευκαιρίες που μας δόθηκαν, θα είχαμε αποφύγει πολλά από τα προβλήματα που βιώνει σήμερα ο κόσμος», καθώς, όπως είπε, «το Παλαιστινιακό είναι πολλές φορές η σπίθα για την τρομοκρατία που υπάρχει σε πολλά μέρη του πλανήτη».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε τον κ. Αμπάς ως έναν άνθρωπο που «ξέρει να χρησιμοποιεί και τη μετριοπάθεια και τον δυναμισμό» και πρόσθεσε πως είναι μεγάλη ευκαιρία, επί των ημερών του, να υπάρξει πρόοδος στο Παλαιστινιακό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment