PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Με ευθύνη ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. η Ελλάδα κατρακύλησε στον κ. Τσίπρα


Η Ελλάδα «κατρακύλησε» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –  ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν είμαστε εδώ για να νταντεύουμε τον Πρωθυπουργό. Τώρα είναι μόνος του με την παρέα του και τους συνεταίρους του. Εμείς θα είμαστε η αντιπολίτευση. Των προτάσεων όμως, όχι των κραυγών», δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο liberal.gr.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξηγεί γιατί αρνείται να «συμμαχήσει» με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το Ποτάμι είναι «η συμμαχία των δυνάμεων που θέλουν να συγκρουσθούν με τον κρατισμό, την αναξιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, τον αναχρονισμό. Το ΠΑΣΟΚ, αν εξαιρέσεις κάποια πρόσωπα, υπηρέτησε για δεκαετίες όλα αυτά που σήμερα μας κάνουν να ασφυκτιούμε».

Για τον προπηλακισμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο επικεφαλής του Ποταμιού λέει «Φασιστοειδή πάντα υπήρχαν το θέμα είναι πόσο ελεύθερα νιώθουν για να δράσουν».

Αναρωτιέται δε «πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζει κάποιος στα σοβαρά ότι ο προπηλακισμός του Κουμουτσάκου έχει οποιαδήποτε σχέση με το αν η σφαγή των Ποντίων πριν από εκατό χρόνια ήταν γενοκτονία ή εθνοκάθαρση;» και καταλήγοντας τονίζει «Δεν θα κάνουμε και φτηνή αντιπολίτευση. Δεν θα ακολουθήσουμε το εθνικιστικό παραλήρημα του κ. Μεϊμαράκη, του κ. Τζιτζικώστα και της κ. Γεννηματά. Προσπαθούν όλοι να ψαρέψουν από την αστείρευτη δεξαμενή του εθνικολαϊκισμού. Έλεος, η Ελλάδα είναι αλλού».

Παράλληλα, απαντάει σε όσους υποστηρίζουν ότι το Ποτάμι είναι κυρίως ο Θεοδωράκης αναφέροντας ότι «είναι ίσως το πιο συμμετοχικό, ανοιχτό και τελικά δημοκρατικό κόμμα της χώρας. Και είναι σίγουρα το μόνο κόμμα που δεν διοικείται από μια νομενκλατούρα ή από μια παρέα. Δεν έχει δηλαδή μια ηγετική τάξη που να αποφασίζει στο όνομα των μελών αλλά χωρίς τα μέλη». Τέλος, καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα λέγοντας «Θυμάστε τι έλεγαν οι υπουργοί του κ.Τσίπρα; “Οι μετανάστες λιάζονται” και ότι “τα νησιά πλουτίζουν”. Είναι ανυπολόγιστες οι ευθύνες τους για τα όσα τραγικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο. Οι δουλέμποροι αποθρασύνθηκαν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment