PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κάνει άλματα προς τα πίσω


«Για άλματα προς τα πίσω κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για προσπάθεια «να δημιουργήσει δικούς της δικαστές, δικά της τηλεοπτικά κανάλια, δικούς της αξιωματικούς, δικούς της προϊσταμένους στο δημόσιο».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν άλλες προτεραιότητες, δίνουν μάχες για να προασπίσουν το κομματικό τους κράτος και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Στάθηκε, για ακόμη μια φορά, στο θεσμικό ατόπημα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας στο πλευρό του με την ηγεσία της Εκκλησίας.

Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση της ελπίδας όπως αυτοαποκαλείται, έκανε μεταγραφή από το παλιό καθεστώς έναν πρώην διοικητή της ΕΥΠ, έναν σκληρό δεξιό, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και δικαστής. Ήταν μια πράξη που σηματοδοτούσε την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους ώστε να υποτάξει τους αληθινούς δικαστές».

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε την πρόταση του Ποταμιού τονίζοντας ότι οι δανειολήπτες ή οι εγγυητές των δανείων, θα πρέπει να μπορούν να υποβάλλουν οι ίδιοι πριν από την απόφαση πώλησης των δανείων τους μια πρόταση εξαγοράς στην τράπεζα.

Εκτίμησε ότι η ρύθμιση για το χρέος δε θα γίνει πριν από τις εκλογές στη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία και ζήτησε να υπάρξει μια εθνική πρόταση όλων δημοκρατικών κομμάτων. «Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, να μειώσει την γραφειοκρατία. Να βεβαιωθούν όλοι στην Ευρώπη ότι δεν θα πισωγυρίσουμε και μετά, τη σωστή στιγμή, να κάνουμε μια εθνική πρόταση για το χρέος. Δεν θα ακούσουν τον Τσίπρα για το χρέος. Θα ακούσουν όμως τους Έλληνες» σημείωσε.

Σχετικά με το αν νιώθει πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «εμείς δημιουργήσαμε το Ποτάμι γιατί οι παλιές συνταγές δεν μπορούν να οδηγήσουν σε νέες λύσεις. Και η ΝΔ και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι της παλιάς συνταγής. Κομματικό κράτος και χάιδεμα αυτιών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment