PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Εκλογές δεν πρέπει γίνουν γιατί θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος


Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ασφαλιστικό, αλλά και σε σειρά άλλων ζητημάτων, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα, επισημανε ότι σε περίπτωση κυβερνητικού αδιεξόδου, δεν θα πρέπει να γίνουν εκλογές, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Θεοδωράκης, υποστήριξε ότι «αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό και αυτό που θα αναγκαστεί να κάνει, έχει να κάνει με την ανικανότητά της και όχι με το μνημόνιο». «Το πρόβλημα της χώρας σήμερα» σημείωσε «είναι οι απο-επενδύσεις, ότι δεν “μπαίνει” ούτε ένα καινούριο ευρώ στην αγορά».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προλάβει τις κινητοποιήσεις: «Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα, προηγούνται των γεγονότων. Όταν έχεις αποφασίσει να προωθήσεις αλλαγές στο ασφαλιστικό των αγροτών, στέλνεις τους ανθρώπους σου να μιλήσουν μαζί τους και να μάθεις τις απόψεις τους. Δεν περιμένεις πρώτα να βγουν στον δρόμο και ύστερα να τους προσκαλέσεις σε διάλογο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε αυτή την προοπτική: «Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών, των προσφύγων, το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα ενός κυβερνητικού αδιεξόδου, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: «Η λύση είναι να ζητήσουμε από αυτήν τη Βουλή να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλει και το Σύνταγμα. Όχι όμως μία οικουμενική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση “σούπα” όπου θα μπούνε όλοι. Σημασία έχει να λύνουμε προβλήματα και όχι να είναι ευχαριστημένοι όλοι σε έναν κυβερνητικό θώκο, αλλά να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση με δέκα προτεραιότητες και μετά βλέπουμε ποιοι στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση και πώς προχωράμε».

Μιλώντας για τον ρόλο του Ποταμιού, τόνισε: «Είμαστε προοδευτικοί μεταρρυθμιστές, Κεντρώοι. Δεν έχει τόσο πολύ σημασία η γραμμή αριστερά-δεξιά. Σημασία έχει τι απαντάς σήμερα στα προβλήματα. Εμείς λέμε: Σύγκρουση με το βαθύ κομματικό κράτος. Το λέει η Νέα Δημοκρατία; Είδα ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά την εκλογή του δειλιάζει να το πει. Διάβασα σε μία συνέντευξη να μιλά για αξιολόγηση στο Δημόσιο, αλλά λέγοντας ότι δεν θα φύγει κόσμος. Εμείς λέμε ότι μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να φύγει κόσμος από το Δημόσιο».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment