PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Αν θέλαμε θα είχαμε παρουσία από τώρα στη Βουλή


Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές, τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος.

Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές, τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, πρόσθεσε πως «δεν θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει βουλευτές».

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές που συνομιλούν με το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί και πως συζητούν «όχι για το τί πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, αλλά μέσα στην κοινωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί «δικούς του» τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο και το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανό, σημείωσε πως «ο καθένας έχει τη δική του πολιτική ευθύνη».

Να εκλεγεί από αυτή τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου η Βουλή με την τρέχουσα σύνθεσή της να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είπε πως αν και οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι συμφέρει το Ποτάμι να γίνουν εκλογές άμεσα, ο ίδιος είναι θεσμικός «όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού» ενώ πρόσθεσε πως ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενστάσεις για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, θα πρέπει να επιλεγεί μια προσωπικότητα που να ενώνει την Ελλάδα και «όχι να βγάλουμε κάποιον από τα κομματικά ντουλάπια».

Με ποιον θα συμμαχίσει το Ποτάμι

Αναφορικά με το ζήτημα των κυβερνητικών συμμαχιών, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα τις καθορίσει με την ψήφο του.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως ο λαός θα πρέπει να επιλέξει κάποιον με ευρωπαϊκή λογική, ανθρωπιστική λογική και που θα «ισορροπήσει είτε τις ακρότητες της Ν.Δ. είτε τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως στο κόμμα του δε «λιγουρεύονται» καρέκλες και δεν θα κάνουν συζητήσεις κάτω από τα τραπέζια, αντίθετα οι συνεργασίες θα κριθούν με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων στις συγκεκριμένες απόψεις και προτεραιότητες που θα δημοσιοποιήσει το ποτάμι την προεκλογική περίοδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment