Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων εξετάζει η κυβέρνηση, με τα σχολεία να ανοίγουν πρώτα και κατόπιν το λιανεμπόριο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα, ωστόσο είπε ότι αυτό εξαρτάται από τη στάση όλων μας.

«Η κυβέρνηση κάνει έκκληση για να τηρούνται τα μέτρα από όλους. Μπορούν όλοι να γίνουν ήρωες, τηρώντας τα μέτρα. Αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση» τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι φαίνεται να πέφτει ο αριθμός μετάδοσης της νόσου.

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση. Στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες, σταδιακά.

«Όλα σταθμίζονται και ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις», υπογράμμισε, αναφέροντας ότι οι κρίσιμες ημερομηνίες για λήψη αποφάσεων είναι 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, σημείωσε ότι υπολογίζονται πάνω από 2 εκατ. και θα υπάρχουν 18 σημεία εμβολιασμού. Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τέλος Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι είπε ο κ. Πέτσας, καλώντας τους αρνητές «να αφήσουν στην άκρη τις θεωρίες συνωμοσίας».

Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αποκάλυψε ότι «ο πρωθυπουργός θα καλέσει πολιτικά πρόσωπα να εμβολιαστούν πρώτοι ως παράδειγμα»,

Επίσης, για όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «τα μέτρα στήριξης στην οικονομία θα συνεχιστούν». Μάλιστα, έχει προβλεφθεί για το 2021 να δοθούν 7,5 εκατ. ευρώ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις και 400 ευρώ – Μείωση ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου

Peristerinews.gr Newsroom

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη

Peristerinews.gr Newsroom

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση επιχείρησε να πάρει τις περιουσίες των πολιτών νύχτα»

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment