PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Από τις 4 Μαΐου η άρση των μέτρων με ορίζοντα δύο μηνών


Από τις 4 Μαΐου και με ορίζοντα δύο μηνών θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορωνοϊό, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ξεκαθάρισε πως τα στάδια της άρσης των μέτρων θα απέχουν χρονικά, προκειμένου να μπορεί το κάθε βήμα να αξιολογηθεί ως προς τις επιπτώσεις του.

Πρώτα θα ανοίξουν κομμωτήρια και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής. Στη συνέχεια σταδιακά και με χρονική απόσταση μεταξύ τους θα επαναλειτουργήσουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και πιο μετά οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και η εστίαση.

Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα, στη συνέχεια θα ανοίξουν κανονικά με κανόνες λειτουργίας, όπως είπε ο κ. Πέτσας.

Αργότερα θα επαναλειτουργήσουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες και θα διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος επαναλειτουργίας και για τα εποχιακά καταλύματα.

Αύριο στις 6 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσει αμέσως μετά παρουσίαση των πτυχών του σχεδίου από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε ό,τι αφορά την Πρωτομαγιά, ο κ. Πέτσας είπε πως οι συμβολικοί εορτασμοί, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή για τις 9 Μαΐου.

Σε ερώτηση του CNN Greece για το κατά πόσο υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει εκ νέου έξαρση της επιδημίας μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση κινείται με προσεχτικά βήματα και ακολουθεί πάντα τις συμβουλές των ειδικών, οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη της επιδημίας, τον αριθμό των κρουσμάτων, τους διασωληνωμένους κλπ και βάσει αυτών θα γίνονται οι σχεδιασμοί.

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα είναι συνάρτηση από το πώς θα εξελίσσεται η πανδημία, ώστε να αποφευχθεί μία νέα έξαρση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε άλλη ερώτηση του CNN Greece σχετικά με τις πληροφορίες για κρατική επιχορήγηση όσων εργαζόμενων τεθούν σε αναστολή σύμβασης, το πολύ για 30 μέρες, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως θα υπάρξει ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία για τα ζητήματα που αφορούν εργαζόμενους και επιχειρήσεις μετά την σταδιακή άρση του lockdown.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment