PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Ανοιχτό ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα την Πρωτοχρονιά


Δεν απέκλεισε, αντιθέτως απάντησε καταφατικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ερώτηση για πιθανή επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων την Πρωτοχρονιά.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων στη διάρκεια των εορτών, ο Στέλιος Πέτσας είπε αρχικά πως «μένουμε στο αρχικό πλάνο για περιοριστικά μέτρα έως τις 7 Ιανουαρίου». Όπως τόνισε, σημασία έχει η πιστή εφαρμογή των μέτρων έως τότε, ειδικά στις γιορτές, καθώς, «αν τηρήσουμε τα μέτρα, δεν θα χρειαστεί άλλη παράταση» του lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Σε άλλη ερώτηση, ωστόσο, για το εάν θα ισχύσουν νέα επιπλέον μέτρα την Πρωτοχρονιά, στην περίπτωση που παραμονή κι ανήμερα των Χριστουγέννων παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των υφιστάμενων, ο υφυπουργός άφησε κάτι τέτοιο, απαντώντας μονολεκτικά «φυσικά».

Προς το παρόν, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, αύριο, Τρίτη, αναμένονται κυβερνητικές ανακοινώσεις, όχι για πρόσθετα υγειονομικά μέτρα, αλλά για τις λεπτομέρειες εφαρμογής τους και τους συστηματικούς ελέγχους κατά την εορταστική περίοδο, κυρίως την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Όπως επισήμανε, αν και την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε περαιτέρω μείωση σε κρούσματα, εισαγωγές σε νοσοκομεία και διασωληνωμένους, την ίδια στιγμή τόσο στη Δυτική Αττική, όσο και στην Κοζάνη το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό. Γι’ αυτό και απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας «να μη χαλαρώσουμε στις γιορτινές μέρες», αν και αναγνώρισε πως «όλοι έχουμε κουραστεί από την καραντίνα, που μας απομάκρυνε από τους αγαπημένους μας». Προέτρεψε, ωστόσο, «να μην αφήσουμε μια συνάντηση λίγων ωρών να απειλήσει τις ζωές μας και να καταστρέψει όλα όσα πετύχαμε τις προηγούμενες εβδομάδες». Όπως υπογράμμισε, ο συγχρωτισμός σε κλειστούς και μη καλά αεριζόμενους χώρους «μπορεί να γίνει γιορτή για τον ιό, όχι για εμάς. Οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα εύθραυστες και δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για πειραματισμούς, ούτε για λάθη, ούτε για ρίσκο». «Θέλουμε μετά τις γιορτές να πάμε μπροστά, όχι πίσω, να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία», συνέχισε, αφού έρχεται και το εμβόλιο και ξεκινούν οι εμβολιασμοί.

Υπενθύμισε εκ νέου την ισχυρή σύσταση «να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με άλλη μια οικογένεια, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» και ζήτησε «να παίξουμε άμυνα» στον ιό, καθώς «η ελπίδα είναι ορατή πραγματικότητα, πολύ περισσότερο τώρα που έρχεται το εμβόλιο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment