PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Κασσελάκης: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε νέες εκλογές


Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, για την επανεκλογή του.

Περίπου δύο ώρες προτού ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ηχηρή παρέμβαση, καλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει ξανά στα μέλη του κόμματος, προκειμένου να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Κλείνοντας την ομιλία του στο συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης αποδέχθηκε την πρόκληση ανακοινώνοντας ότι προσφεύγει στη βάση του κόμματος. «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Θα πάμε σε τετραπλές εκλογές, οργανώσεις μελών, νομαρχιακές, κεντρική επιτροπή και πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», συμπλήρωσε κλείνοντας την ομιλία του.

Μακάρι να ήταν στη θέση μου ο Τσίπρας

Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις ευρωεκλογές, την ακρίβεια, τις κινητοποιήσεις αγροτικών και φοιτητών, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση. Ωστόσο, αυτό που περίμεναν όλοι είναι να δουν πώς θα απαντήσει στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρκετές αναφορές στον προκάτοχό του και μάλιστα δήλωσε «μακάρι να ήταν στη θέση μου».

«Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες. Καταλάβατε λάθος. Στην Ελλάδα έχουμε προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους. Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 32%, όχι στο 18%. Και θα ήταν τώρα εδώ, στη θέση από την οποία σας μιλώ. Και μακάρι να ήταν. Εγώ πρώτος θα το ήθελα να ήταν εδώ. Ποιος θα ψηφίσει ηγέτη χωρίς κόμμα; Ποιος θα ψηφίσει έναν χωρίς το όλον;», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Σε ποιο πλοίο, φίλες και φίλοι; Σε αυτό που θα έχουν βυθίσει; Τους δικαιολογώ, ως ένα βαθμό. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα έχουν τον “ξένο”, τον “μικρό” του χεριού τους. Ότι θα έχουν έναν πρόεδρο – αχυράνθρωπο. Ότι θα εξουσιάζουν δι’ αντιπροσώπου. Ότι θα ζητάει ο εκλεγμένος πρόεδρος την άδεια για το πότε θα συνομιλήσει με τα μέλη του κόμματος. Λάθος πρόσωπο ψάχνατε», συνέχισε, απαντώντας στους εσωκομματικούς επικριτές του.

«Καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δεν λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32% στο 18%», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται χρόνο και ομοψυχία για να ξεπεράσει τη «συλλογική θλίψη» της συντριβής του 2023 και για να «αναστήσουμε ένα παρηκμασμένο, δυσλειτουργικό, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κόμμα».

«Εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ και θα κριθώ πολύ σκληρά στις πρώτες εθνικές εκλογές», τόνισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση. Η επανίδρυση χρειάζεται ενότητα. Και η ενότητα χρειάζεται έναν πρόεδρο που να μην αμφισβητείται», υπογράμμισε.

«Οι υπονομευτές του Τσίπρα κατέληξαν στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ»

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ομοψυχία, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του και έκανε λόγο για «τεράστια εγώ» μέσα στο κόμμα, ενώ σχολίασε ότι οι «υπονομευτές» του Αλέξη Τσίπρα «κατέληξαν στα αζήτητα».

«Υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα τεράστια εγώ που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το εμείς. Και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες. Και περιμένουν την αποτυχία μου ξεχνώντας τα απλά μαθήματα πολιτικής ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες», επεσήμανε.

«Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα. Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες», συνέχισε.

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε “ουρανοκατέβατο”, όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Οι μεσσίες έχουν τελειώσει»

Οι μεσσίες έχουν τελειώσει, επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης και διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «όσο ψηλά κι αν βρίσκεται» να ναρκοθετήσει τον δρόμο της μεγάλης αλλαγής.

«Εάν για κάτι μπορεί να κατηγορηθώ και το δέχομαι, είναι ότι βιάζομαι. Αλλά βιάζομαι γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει. Βιάζομαι να ηγηθώ ενός σύγχρονου κόμματος που μαθαίνει από την κοινωνία και κερδίζει την εμπιστοσύνη της. Βιάζομαι γιατί ηγούμαι ενός κόμματος που θα μπορέσει να ξανακερδίσει τη Δεξιά», ανέφερε.

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι αυτά θα τα πετύχω μόνος. Μεσσίες ψάχνουν άλλα κόμματα όχι η Αριστερά, όχι η προοδευτική παράταξη. Οι μεσσίες έχουν τελειώσει. Αυτό που δεν έχει τελειώσει είναι τα δημοκρατικά κόμματα που εκλέγουν την ηγεσία τους και την εμπιστεύονται», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment