PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σπουδαίες βραβεύσεις μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία»


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο τους μαθητές μέλη των εθνικών ομάδων που διακρίθηκαν στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες.

 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία»:

Μεταξύ των μαθητών που έτυχαν αυτής της τιμής ήταν και ο μαθητής μας Βάιος – Ραφαήλ Μιχαλάκης ο οποίος αποτελεί μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας που έλαβε μέρος στην 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων. Ο μαθητής μας στον εν λόγο Διαγωνισμό απέσπασε Χάλκινο Μετάλλιο.

Τους μαθητές συνόδευαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητής κ Νικόλαος Αλεξανδρής, ο Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Τυρλής.

     Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές τονίζοντας ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό. Και ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Εμείς οι Έλληνες έχουμε αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα: Είμαστε ένας Λαός, ο οποίος ιδίως στις δύσκολες στιγμές καταφέρνει πάρα πολλά πράγματα. Ξέρει να διακρίνεται. Η ψυχή του Έλληνα απέδειξε ιστορικά ότι μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία. Και μέσα από αυτές τις δυσκολίες πορευτήκαμε σε όλη μας την ιστορία. Αν υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο δείχνει την διαχρονικότητα της φυλής, το κυριότερο είναι αυτό: Η μεγάλη δύναμη της ψυχής στις δύσκολες ώρες. Σε εσάς, στις οικογένειές σας, που ξέρω ότι στερούνται για να κάνετε αυτό που κάνετε, εύχομαι ξανά καλή δύναμη για το μέλλον. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό το οποίο πετύχατε. Και θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό που είμαι σίγουρος πως θα πετύχετε στο μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος  με τους μαθητές στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τους μαθητές στο Προεδρικό Μέγαρο

 

Σπουδαία ήταν η τιμή που επεφύλαξε και η «Ένωση Ελλήνων Φυσικών» για τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία»   Βάιο – Ραφαήλ Μιχαλάκη και Αθανάσιο Τώρο , οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 30 πρώτους διακριθέντες μαθητές του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου 2015, καταλαμβάνοντας την 11η και 24η θέση αντίστοιχα. Οι μαθητές μας βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε από την «Ένωση Ελλήνων Φυσικών» το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, στους μαθητές μας Φραγκή Δημήτριο και Μπαχάρα Γρηγόριο απενεμήθηκε από την «Ένωση Ελλήνων Φυσικών» Έπαινος Συμμετοχής για την επίδοση τους στον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου.    

Όλοι οι αναφερόμενοι μαθητές μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου 2015 τιμήθηκαν με απονομή Βραβείου Αριστείας και από το Εργαστήριο Φυσικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είχε την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη και επιμέλεια του Διαγωνισμού. Ο ίδιος φορέας απένειμε Βραβείο Αριστείας και στο μαθητή Αθανάσιο – Μάρκο Χαντζή της Στ΄ Τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας για τη διάκρισή του στο Διαγωνισμό Φυσικής/ Φυσικών 2015.

Συγχαίρουμε θερμά όλους τους μαθητές μας που έτυχαν τόσο σπουδαίων βραβεύσεων και τους ευχαριστούμε γιατί για ακόμη μία φορά μας συγκίνησαν, μας έκαναν υπερήφανους κι απέδειξαν ότι με τη θέληση, την επιμέλεια και την επιμονή μπορούν όχι μόνο να σημειώσουν επιτυχίες, αλλά και να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις.

Να έχουν υγεία, πρόοδο και πάντα επιτυχίες!

Οι μαθητές μας,  Βάιος-Ραφαήλ Μιχαλάκης και Αθανάσιος Τώρος ,  με τον καθηγητή Φυσικής των Εκπαιδευτηρίων κ. Νικόλαο Τσίτουρα στην είσοδο τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Οι μαθητές μας, Βάιος-Ραφαήλ Μιχαλάκης και Αθανάσιος Τώρος , με τον καθηγητή Φυσικής των Εκπαιδευτηρίων κ. Νικόλαο Τσίτουρα στην είσοδο τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω

Peristeri News

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment