PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Σπουδαία δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου σε σχολείο της Ζανζιβάρης!


Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, στο πλαίσιο της ευαισθησίας που επιδεικνύουν σε θέματα εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν μία σημαντική δωρεά εξοπλισμού ρομποτικής στο φιλανθρωπικό σχολείο Seeds of Light του Ιδρύματος “CR Hope” που βρίσκεται στο Kizimkazi της Ζανζιβάρης.

Το CR HOPE Foundation είναι ένας φιλανθρωπικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2017 με μοναδικό στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε παιδιά και νέους στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας, καταπολεμώντας έτσι τη φτώχεια στην περιοχή.

Το όραμα του CR HOPE Foundation είναι αυτό που κινητοποίησε τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, να εμπνεύσει δηλαδή τα παιδιά να ενισχύσουν τις τοπικές τους κοινωνίες μέσω ποιοτικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης.

Επί του παρόντος παρέχεται ποιοτική εκπαίδευση σε 72 παιδιά σχολικής ηλικίας, βοηθώντας τα να αναπτύξουν δεξιότητες γραμματισμού και αριθμητικής και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό και την ανάπτυξη της κοινότητάς τους.

Έτσι στο σχολείο του Kizimkazi, οι 72 μαθητές θα μπορέσουν σύντομα να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στη ρομποτική για να λύσουν τοπικά ζητήματα, όπως η μέτρηση της θερμοκρασίας του εδάφους και η αποστολή μηνύματος σε άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες με Micro:bit για να κατανοήσουν με τον τρόπο αυτό καλύτερα τις συνθήκες καλλιέργειας και της γεωργίας.

Όπως μας δήλωσαν από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, «νιώθουμε πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία αυτή να ενισχύσουμε το σχολείο του Kizimkaki, γιατί βλέπουμε μέσα από τα χαμόγελα των παιδιών την ελπίδα και τις δυνατότητες που τους ανοίγει η εκπαίδευση να χαράξουν το δικό τους μέλλον».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment