Διεθνή

Spiegel: Τέταρτη θητεία στην καγκελαρία θα διεκδικήσει η Μέρκελ

Θα ανακοινώσει όμως την απόφασή της στις αρχές του επόμενου έτους.

Υποψηφιότητα και για τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία της Γερμανίας σκοπεύει να θέσει η Άγκελα Μέρκελ το 2017, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Ωστόσο, θα ανακοινώσει όμως την απόφασή της στις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Καγκελάριος συναντήθηκε πρόσφατα με τον γενικό γραμματέα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Πέτερ Τάουμπερ και τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Κλάους Σούλερ, προκειμένου να κανονίσει ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία.

Σύμφωνα με το περιοδικό, δεν θα υπάρξει εξωτερική καμπάνια, αλλά την εκστρατεία θα αναλάβει το Ίδρυμα «Κόνραντ Αντενάουερ».

Το Spiegel αναφέρει ακόμη, ότι πριν από λίγες εβδομάδες η κυρία Μέρκελ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος της εισηγήθηκε η Ένωση να θέσει ως εκλογικό στόχο την αυτοδυναμία – η Καγκελάριος ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις.

Ασαφές επιπλέον παραμένει, επισημαίνει ο συντάκτης, αν η Άγκελα Μέρκελ θα επιδιώξει υποψηφιότητα για ολόκληρη την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία.

Related posts

Βουλγαρία: Στις κάλπες για τέταρτη φορά σε ενάμισι χρόνο

Peristeri News

Καντίροφ: Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Peristeri News

Gazprom: Ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ιταλική Eni

Peristeri News

Leave a Comment