Πολιτική

Σπ. Λυκούδης: Ενδιαφέρουσα η πρόταση της Φ. Γεννηματά

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο Σπύρος Λυκούδης την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, η οποία απηύθυνε πρόσκληση σε δυνάμεις που προέρχονται από την κοίτη της δημοκρατικής παράταξης και της Κεντροαριστεράς, να συμβάλουν στη δημιουργία μιας παράταξης τύπου ιταλικής «Ελιάς».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του Ποταμιού χαιρέτισε τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη για συμμαχίες με προγραμματικές συμφωνίες και όχι με χειραψίες. Τόνισε ακόμη ότι δεν αμφισβητείται ο κ. Θεοδώρακης, αλλά σημείωσε ότι τα προβλήματα του κάμματος αφορούν την πολιτική του ταυτότητα και την πολτική του στρατηγική.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι δεν πιστεύει σε μηχανιστικές συνενώσεις κομμάτων αλλά σε ένα νέο μεγάλο ξεκίνημα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενιαίου πολιτικού χώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι. Όπως είπε, κάθε κόμμα που θα συμμετάσχει θα μπορεί να κρατήσει την οργανωτική του αυτοτέλεια, αλλά ο χώρος αυτός που θα εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία θα είναι ενιαίος με έναν επικεφαλής. Η ηγεσία θα εκλεγεί από τον λαό μετά τον Ιούνιο και αφού θα έχει προηγηθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όνομα, σύμβολο και άλλα θέματα προγραμματικού λόγου, διευκρίνισε ο κ. Μανιάτης. Απέκλεισε τέλος οποιαδήποτε συνεργασία με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Related posts

Κ. Μητσοτάκης-ΝΑΤΟ: Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της Συμμαχίας

Peristeri News

Στη Βουλή η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και το πλαφόν στη χονδρική

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Κανένα δείγμα σοβαρότητας από την κυβέρνηση

Peristeri News

Leave a Comment