PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Διεκόπη για λίγο η συνεδρίαση των Επιτροπών στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο μετά από σοβαρότατο επεισόδιο που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή.

Αφορμή για τις ύβρεις και τις χυδαιότητες ήταν ότι δεν έγιναν δεκτοί οι φορείς που πρότεινε η Χρυσή Αυγή, όπως η Ένωση Εθνικιστών Δικηγόρων και οι Γιατροί του Ελληνισμού. Η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη επεσήμανε ότι ήταν ήδη μεγάλη η λίστα των φορέων και επίσης δεν εκπροσωπούσαν μεγάλο μέρος ενός κλάδου.

Αμέσως άρχισαν να φωνάζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Βαγγέλης Καρακώστας. «Δεν θα μας πείτε εμείς ποιους θα καλέσουμε», φώναζε ο Β. Καρακώστας στη Χ. Καφαντάρη, η οποία είπε ότι θα θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση. «Τότε γιατί ζητάτε τη γνώμη μας; Δεν είναι μαγαζί σας εδώ μέσα».

«Οι φορείς δεν είναι απόφαση του προέδρου αλλά συναπόφαση των πολιτικών δυνάμεων. Η δική σας πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία» επέμεινε η Χ. Καφαντάρη.

«Γιατί εμείς τι είμαστε; Στο πηγάδι κατουρήσαμε;» αντέδρασε ο Ηλ. Παναγιώταρος, ενώ η προεδρεύουσα είπε ότι θα διαγραφούν από τα πρακτικά οι ύβρεις και ότι την απόφαση παίρνει η πλειοψηφία.

«Θα κάνει ό,τι γουστάρει η πλειοψηφία;» αντέδρασε ο Γ. Λαγός, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να έχουν σηκωθεί όρθιοι και να φωνάζουν.

Ο Ηλ. Παναγιώταρος ούρλιαζε όρθιος και έλεγε «είναι ντροπή αυτά που κάνετε» και ο Γ. Λαγός φώναζε «δεν σας συμφέρει ο Κανονισμός, τώρα τον διαβάζετε, έχετε ξεφτιλιστεί, διασύρεστε». «Λέτε ψέματα, λέτε ψέματα» έλεγε ο Γ. Λαγός με τον Ηλ. Παναγιώταρο να μιλά για «κόμπλεξ».

Στη διαμάχη παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα αναταραχή.

«Είστε δημοκρατικοί φασίστες» είπε ο Γ. Λαγός και έκανε λογο για «δημοκρατική δικτατορία».

Από τα έδρανα της πλειοψηφίας ακούσθηκε ένα «κάτσε κάτω ρε», με αποτέλεσμα να αρχίσουν τις βρισιές ο Γ. Λαγός και ο Β. Καρακώστας. «Βούλωσέ το ρε καραγκιόζη. Βλακάκο. Επειδή μου το είπες εσύ θα κάτσω κάτω;», είπε ο Γ. Λαγός, ενώ ο Β. Καρακώστας προέβη σε νέες ύβρεις.

Στις ύβρεις αντέδρασε έντονα ο βουλευτής τιου ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, που όρθιος φώναζε προς τη Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment