PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σοβαρές ελλείψεις στην παροχή πρωτοβάθμιας υγείας στο Περιστέρι


Ένας από τους πολυπληθέστερους Δήμους της Ελλάδας και της Αττικής, αυτός του Περιστερίου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις παροχές πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι του Δήμου Περιστερίου και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Μπεκιάρης έχει προχωρήσει σε συνεχείς υποδείξεις της προβληματικής κατάστασης τόσο στην Υγειονομική Περιφερειακή Ενότητα όσο και στο Υπουργείο Υγείας.

Πριν από αρκετά χρόνια οι μονάδες υγείας που εξυπηρετούσαν την πόλη, απασχολούσαν τον τριπλάσιο αριθμό ιατρών και νοσηλευτών από αυτούς που υπάρχουν σήμερα.

Εκτός από τον αριθμό των υγειονομικών που έχει μειωθεί δραματικά, μειώθηκαν και οι δομές υγείας που εξυπηρετούσαν τους πολίτες με το κλείσιμό τους ή την συγχώνευση τμημάτων.

Κρίνοντας από τις κοινωνικές τάξεις των ανθρώπων που ζουν στο Περιστέρι, ανθρώπους με πολλές ώρες εργασίας στα περισσότερα χρόνια της ζωής τους, οι ανάγκες για υποδειγματικές υπηρεσίες φροντίδας της υγείας γίνονται ακόμα πιο αναγκαίες.

Αυτή τη στιγμή στο Περιστέρι λειτουργούν το 1ο Κέντρο Υγείας, το 2ο Κέντρο Υγείας(πρώην ΙΚΑ) και το ενσωματωμένο στο 1ο κέντρο υγείας παράρτημα του Αγίου Ιεροθέου.

Με βάσει τα στοιχεία που προκύπτουν η στελέχωση των τριών αυτών μονάδων παροχής πρωτοβάθμιας υγείας υπολείπονται σε μεγάλο βαθμό των αναγκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποστελέχωση στις μονάδες υγείας του Περιστερίου αγγίζει το 50%, αριθμός που αν μεταφραστεί σε ανάγκες της καθημερινότητας τρομάζει.

Σε όλα τα παραπάνω αξίζει να αναφερθεί ότι στη μάχη του εμβολιασμού έχουν τοποθετηθεί οι ήδη υπάρχοντες ιατροί και νοσηλευτές των μονάδων γεγονός που μειώνει κι άλλο τις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας υγείας.

Αυτό μπορεί να φανεί με μια απλή είσοδο στο διαδικτυακό χώρο του ΗΔΙΚΑ όπου τα διαθέσιμα τακτικά ραντεβού είναι πολύ λιγότερα και σε μια εποχή που οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς.

Από όλα τα παραπάνω δημιουργείται στο Περιστέρι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και κενό αφού δεν υπάρχει κάποια άλλη μονάδα που να εξυπηρετεί τα χρόνια και τα επείγοντα περιστατικά.

Μονάχα το Αττικό νοσοκομείο μπορεί να εξυπηρετήσει αλλά όπως είναι γνωστό είναι αρκετά επιβαρυμένο ειδικά αυτή την εποχή που δέχεται και περιστατικά της πανδημίας.

Κλείνοντας κρίνεται αναγκαίο από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Υγειονομική Περιφερειακή Ενότητα να υπάρξουν άμεσες προσλήψεις βασικών ειδικοτήτων ιατρών και νοσηλευτών ώστε να καταπολεμηθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment