PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σοβαρά επεισόδια με νεκρό οπαδό στη Νέα Φιλαδέλφεια


Ένας νεκρός, φίλαθλος της ΑΕΚ και οκτώ τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των αιματηρών επεισοδίων, που έγιναν χθες το βράδυ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 96 συλλήψεις. Οι 88 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο. Πρόκειται για 5 Κροάτες και 3 Έλληνες.

Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες.

Και οι 96 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται αρχικά για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί Αθλητικής ενώ δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «αναβαθμιστεί» δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Το χρονικό της επίθεσης

Πάνω από 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό (άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό στους 200) έφτασαν με φάλαγγα από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα και τη Νέα Φιλαδέλφεια, διασχίζοντας δηλαδή 1.474 χιλιόμετρα, οδικώς και μεταφέροντας αιχμηρά αντικείμενα, χωρίς να τους σταματήσει η αστυνομία, σε κανένα σημείο της πορείας τους.

Η είδηση της κίνησης των Κροατών είχε γίνει γνωστή στα social media, όπου μάλιστα κυκλοφορούσαν βίντεο που έδειχναν αυτοκίνητα να κινούνταν το ένα πίσω από το άλλο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται αστυνομικές πηγές, οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια στην εθνική οδό και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, ωστόσο, μόλις έφτασαν στην Αθήνα τους έχασαν γιατί, όπως σημειώνουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου.

Έτσι, φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Και πάλι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Κροάτες συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια, οι Κροάτες οπαδοί είχαν «Έλληνες συνεργούς», χωρίς να διευκρινίζεται ποιας ομάδας ήταν οπαδοί.

Η παρουσία των χούλιγκανς στον σταθμό του ΗΣΑΠ εμφανίζεται σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διακρίνονται να κρατούν καδρόνια και άλλα αντικείμενα, φορώντας κουκούλες και να εξέρχονται από τον σταθμό, χωρίς την παρουσία αστυνομίας.

Ο τραγικό επίλογο γράφτηκε έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου οι Κροάτες οπαδοί επιτέθηκαν σε όποιον βρήκαν εκεί με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Μάλιστα η ισχυρή αστυνομική παρουσία σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στην ΕΡΤ, άργησε πάνω από μια ώρα με τους χούλιγκανς να δρουν ανενόχλητοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα – Πως υπολογίζονται

Peristeri News

Χαμός με τους εκδρομείς του Πάσχα – Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment