PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σουλτς: Αντιαμερικανική η πολιτική του Τραμπ


«Αντιαμερικανική» χαρακτήρισε την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ ο υποψήφιος του Σοδιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς.

Σε συνέντευξή του στον ειδησειογραφικό όμιλο Funke, ο Σουλτς τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει θέση και να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες.

«Αυτό που κάνει ο Τραμπ είναι αντιαμερικανικό» είπε ο Σουλτς, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, συμβολίζουν τον διαφωτισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία. «Αν τώρα ο Τραμπ οδηγήσει (ένα μηχάνημα) με μπάλα κατεδάφισης μέσα από την ομάδα αυτών των αξιών, τότε εγώ, ως καγκελάριος, θα του έλεγα: Αυτή δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την ουκρανική κρίση, ο Σουλτς είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μπορούν να αρθούν μόνο εφόσον και οι δύο πλευρές εφαρμόσουν το λεγόμενο «ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ». «Όσο δεν εφαρμόζεται πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο Μινσκ, οι κυρώσεις δεν μπορούν να αρθούν. Πρέπει να πούμε στον Πούτιν ξεκάθαρα πως η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και να υπερασπιστεί τους διεθνείς κανονισμούς», επισήμανε.

Την περασμένη εβδομάδα, το SPD έχρισε τον Σουλτς υποψήφιό του για στις βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, στις οποίες θα αναμετρηθεί με τη νυν καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, υποψήφια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment