PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«SOS» για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων


«SOS» εκπέμπουν οι διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ένας μεγάλος αριθμός ολοήμερων σχολείων υπολειτουργούν, δεχόμενα μόνο τους μαθητές των μικρών τάξεων ή λειτουργώντας με μειωμένο ωράριο μέχρι τις 3 μ.μ. και όχι μέχρι τις 4 μ.μ., όπως προβλέπεται κανονικά ενώ μερικά δεν λειτουργούν καθόλου!

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η ανατροπή του προγραμματισμού χιλιάδων οικογενειών μαθητών που προέρχονται κυρίως από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, οι οποίες από τον Ιούνιο είχαν αιτηθεί τη φοίτηση των παιδιών τους στα oλοήμερα σχολεία.

Οι διευθυντές των σχολείων αναφέρουν ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μαζική διαγραφή μαθητών από τα ολοήμερα σχολεία, με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό ενός πολύ σημαντικού θεσμού, τόσο από κοινωνική, όσο και παιδαγωγική άποψη.

Με βάση τα παραπάνω, καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας:

  1. Να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, ώστε να διασφαλιστεί  η εύρυθμη, αποτελεσματική  και αξιοπρεπής λειτουργία των ολοήμερων σχολείων.
  2. Να στηρίξει έμπρακτα το ολοήμερο σχολείο, αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του, με την επαναφορά της καταργημένης θέσης του Υπεύθυνου Ολοήμερου από εκπαιδευτικό ΠΕ 70, σε όλα τα ολοήμερα σχολεία που λειτουργούν με δύο και άνω τμήματα μαθητών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment