PeristeriNews.gr
Κοινωνία

SOS για τα Προπύλαια από τον πρύτανη


Κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών έχει γίνει ο χώρος μπροστά και γύρω από τα Προπύλαια, από τις αρχές Ιουλίου, όπως καταγγέλλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών έχει γίνει ο χώρος μπροστά και γύρω από τα Προπύλαια, από τις αρχές Ιουλίου, όπως καταγγέλλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος υπενθυμίζει τις σχετικές επιστολές που έχει στείλει από τον περασμένο Ιούλιο στον Δήμο Αθηναίων, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον αρχηγό της Αστυνομίας, τον αστυνομικό διευθυντή και τον προϊστάμενο Δίωξης Ναρκωτικών.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Πρυτανεία αναφέρει ότι έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης των εμπλεκομένων προσώπων από τα Προπύλαια, που έχουν μετατραπεί σε χώρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών.

«Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας,» τονίζει «δεν επιδείχθηκε ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος. Μακάρι το πανεπιστήμιό μας να διέθετε τα μέσα για την επίλυση του προβλήματος. Θα είχαμε επιληφθεί, όπως μέχρι τώρα έχουμε πράξει, έτσι ώστε το κτήριό μας να είναι το πιο καθαρό και το πιο λαμπρό στην περιοχή μας».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, η οποία περιγράφει την κατάσταση.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Η κατάσταση που επικρατεί στον γύρω από το Ιστορικό Κτήριο του ΕΚΠΑ χώρο έχει γίνει αφόρητη λόγω της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές δυσχέρειες τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματός μας (αναγορεύσεις επίτιμων διδακτόρων, επιστημονικών συνεδρίων, ορκωμοσιών φοιτητών) όσο και στην ευταξία του περιβάλλοντος χώρου, δεδομένου ότι το κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης όπως και της Ακαδημίας Αθηνών αποτελούν χώρο επίσκεψης περιηγητών και προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, το οποίο επιπλέον επιφέρει αδικαιολόγητα τη μήνη των διερχομένων κατά του Πανεπιστημίου μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment