PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σοκ από τις εικόνες ωμής βίας


Θεατής η αστυνομία, συγκλονισμένη η Ελλάδα από το θάνατό του Δημήτρη Κοτσαρίδη, 74 τραυματίες.

Εικόνες ντροπής από τις χτεσινές «μάχες» στην πλατεία Συντάγματος κάνουν για άλλη μια φορά τον γύρο του κόσμου ενώ μια οικογένεια θρηνεί το θάνατο του οικοδόμου Δημήτρη Κοτσαρίδη ο οποίος κατέληξε χτες από ανακοπή καρδιάς εν μέσω των επεισοδίων από τα οποία τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτές και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Η είδηση του θανάτου του 53χρονου οικοδόμου, και μέλους του ΠΑΜΕ, προκάλεσε σοκ.

Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες για το τι ακριβώς συνέβη με τον άτυχο διαδηλωτή με αναφορές για τραυματισμό του.

Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος Δημήτρης Κοτσαρίδης, γραμματέας του συνδεσμου Οικοδόμων του ΠΑΜΕ στον Βύρωνα συμμετείχε στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και την ώρα των επεισοδίων ένιωσε δυσφορία από την εκτεταμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία.

Νιώθοντας ότι έχει πρόβλημα ζήτησε βοήθεια. Στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί ο άνθρωπος στον Ευαγγελισμό. Όταν όμως το ασθενοφόρο έφτανε στο νοσοκομείο ήταν ήδη αργά, καθώς ο άτυχος άντρας δεν είχε σφυγμούς.

Αμέσως μετά, το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης: «Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στις 16.45′ από την Αίγλη Ζαππείου στον Ευαγγελισμο χωρίς σφυγμούς και με μυδρίαση. Δεν έφερε κανένα τραύμα απολυτως. Εγινε προσπάθεια ανάνηψης που διήρκεσε πενήντα λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».

Σε κατάσταση σοκ τα μέλη της οικογένειας του 53χρονου καταγγέλουν κράτος, κυβέρνηση, αστυνομία και κουκουλοφόρους για το χαμό του ανθρώπου τους.

Ηδη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ραικου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 53χρονου.

Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης

Πρώτη είδηση στα διεθνή media έγινε ο θάνατος του 53χρονου συνδικαλιστή που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στον Ευαγγελισμό.

«Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίων των μέτρων λιτότητας» γράφει στην πρώτη της σελίδα η γερμανική εφημερίδα Die Welt, που περιγράφει λεπτομερώς τις συγκρούσεις μελών του ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους οι οποίες μετέτρεψαν σε κόλαση την πλατεία Συντάγματος. Ακριβώς τον ίδιο τίτλο έχει στην ιστοσελίδα του και το BBC που αναφέρει ότι νη Ελλάδα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και η αυστριακή εφημερίδα Der Standard που κάνει λόγο για τον «θάνατο ενός 53χρονου διαδηλωτή ο οποίος μεταφέρθηκε ήδη νεκρός σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας».

«Τουλάχιστον 16 τραυματίες και ένας νεκρός στα επεισόδια της Αθήνα» αναφέρει και το δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro: «Tη δεύτερη ημέρα της μεγαλύτερης γενικής απεργίας των τελευταίων ετών, κομμουνιστές και ακρο-αριστεροί συγκρούστηκαν μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο σε μάχες σώμα με σώμα, με συνέπεια δεκάδες διαδηλωτές να μεταφερθούν στα νοσοκομεία».

Το Associated Press έχει εκτενές ρεπορτάζ για τα επεισόδια στην Αθήνα κάτω από τον τίτλο «Ενας νεκρός στις βίαιες διαδηλώσεις για τα μέτρα».

Η βρετανική Guardian μιλά για «εμπόλεμη Αθήνα» και εξηγεί ότι ο νεκρός δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι προήλθε από τα επεισόδια.

Χάος στους δρόμους της Αθήνας

Πριν την ανακοίνωση του θανάτου του 53χρονου είχαν προηγηθεί άγριες συγκρούσεις στο Σύνταγμα. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον διαδηλωτών με αποτέλεσμα μια μεγάλη ομάδα στελεχών του ΠΑΜΕ αλλά και μεμονωμένων πολιτών να αντεπιτεθεί και να τους κυνηγήσει προς την κάτω πλευρά της Πλατείας

Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι αντεπιτέθηκαν και οι οδομαχίες γενικεύθηκαν περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος. Μάλιστα σε κάποιο σημείο, οι τηλεοπτικές κάμερες έδειχναν κουκουλοφόρους που τραβούσαν μέλος(;) του ΠΑΜΕ και το χτυπούσαν.

Η κατάσταση ήταν συγκεχυμένη καθώς οι μεν και οι δε φορούσαν κράνη και κρατούσαν καδρόνια.

Οι εικόνες προκαλούσαν ανατριχίλα αφού έδειχναν έναν ανελέητο πετροπόλεμο εκατέρωθεν με μολότοφ να προσγειώνονται στο έδαφος και διαδηλωτές να παίρνουν φωτιά.

Από τα πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών, τραυματίστηκαν δεκάδες πολίτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσκομείο με τραύματα στο κεφάλι, εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Μέχρι τις 7.30 το βράδυ, είχαν διακομιστεί στον “Ευαγγελισμό” 74 πολίτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment