PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της»



H επόμενη κίνηση, για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, πρέπει να γίνει από την Ελλάδα υποστηρίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

H επόμενη κίνηση, για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, πρέπει να γίνει από την Ελλάδα υποστηρίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Πρώτα πρέπει η Ελλάδα να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις. Μετά μπορεί να αποφασιστεί ένα νέο πακέτο, έτσι ώστε να είναι εφικτή η εκταμίευση της δόσης», είπε ο κ. Σόιμπλε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

«Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε, όμως και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις δικές της», είπε ο κ. Σόιμπλε, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Πριν εκταμιευθεί η επόμενη δόση πρέπει να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις και αυτό σημαίνει διασφάλιση της χρηματοδότησης ενός νέου προγράμματος. Προς τούτο είναι απαραίτητα πρόσθετα μέτρα», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε και τη σημασία συναίνεσης και της αντιπολίτευσης στο νέο πρόγραμμα βοήθειας. «Για το δύσκολο πρόγραμμα που πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα, θα υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, εάν μπορέσει να υπάρξει η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όπως στην Πορτογαλία ή όπως σε άλλες χώρες», είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Κατά τον κ. Σόιμπλε η καθυστέρηση που υπάρχει στη λήψη των αποφάσεων οφείλεται στο ότι «οι Έλληνες πρέπει να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις».

Προειδοποίησε δε ότι «εάν οι Έλληνες δεν θελήσουν ή δεν μπορέσουν να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις, ο προτεινόμενος δρόμος δεν θα μπορέσει να ακολουθηθεί».

Παράλληλα ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν εθελοντικά στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. «Είναι και προς το δικό τους συμφέρουν να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, μία τέτοια δραματική κορύφωση θα πλήξει τους πάντες», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Peristeri News

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Peristeri News

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Leave a Comment