Κοινωνία

SMS Alert από το 112 για κορωνοϊό

Οδηγίες προς τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά και σε όλους τους πολίτες να μη βγουν από τα σπίτια τους με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης έστειλε με μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Επείγουσα ειδοποίηση. ΓΓΠΠ 11/3. Οδηγίες για κορωνοϊό. Ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε κανόνες υγιεινής. Μη βάζετε εσάς και άλλους σε κίνδυνο», αναφέρεται στο μήνυμα.

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, σχετικά με την πρόληψη διασποράς του ιού στην κοινότητα ισχύει και για την εκκλησία.

«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου. Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Παγκόσμια πανδημία χαρακτήρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την εξάπλωση του Covid-19, καθώς ο ιός που μόλις πριν από τρεις μήνες ήταν άγνωστος, έχει μολύνει πλέον περισσότερους από 121.000 ανθρώπους σε Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και περιοχές των ΗΠΑ.

Δείτε το μήνυμα:

Related posts

Ρίζες: Έκθεση φωτογραφίας στο Περιστέρι

Peristeri News

Εγκεφαλικό υπέστη ο Πέτρος Φιλιππίδης

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (1/7)

Peristeri News

Leave a Comment