PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Σκούπισε τον ΠΑΟΚ και ολοκλήρωσε μια μαγική χρονιά το Περιστέρι


Το Περιστέρι βρίσκεται και πάλι στις κορυφαίες θέσεις της Ελληνικής Basket League αφού κατέκτησε την τρίτη θέση.

Ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του οδήγησαν το ΓΣΠ στη σκούπα εναντίον του ΠΑΟΚ κερδίζοντας με 73-51 και κάνοντας το 3-0 στη σειρά του μικρού τελικού.

Με αυτή τη διάκριση και την συμμετοχή της ομάδας στο φετινό τελικό Κυπέλλου, αυτή ήταν μια από τις κορυφαίες χρονιές του συλλόγου.

Το Περιστέρι μετά τη σπουδαία χρονιά ξεκινάει τον σχεδιασμό για την επόμενη με στόχο να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός, παίζοντας πιθανότατα στο EuroCup και όχι στο Basketball Champions League.

Σιλβέν Φρανσίσκο και Μίρο Μπίλαν ήταν για ακόμα μία φορά οι κορυφαίου του Περιστερίου στο τρίτο ματς με τον ΠΑΟΚ, με τον Γάλλο διεθνή να ξεσηκώνει στο τέλος την κερκίδα με καπνογόνο που άναψε για τα πανηγύρια.

Το ματς

Oι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν αρκετά να ανοίξουν το σκορ στο ξεκίνημα. Τελικά ο Ράιλι έβαλε το πρώτο καλάθι του ματς στο 3′, φεύγοντας μόνο του στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Φρανσίσκο σκόραρε για τρεις και έκανε το 10-6 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο Κακλαμανάκης μείωσε σε 18-16, με τον Μωραϊτη να απαντά για το 21-16 στο 9′.

Ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στην ισοπαλία στο 13′ χάρη στο καλάθι του Χαντς. Με δύο εύστοχες βολές ο Ντένμον έβαλε μπροστά το Περιστέρι για το 28-26. Η ομάδα του Σπανούλη ξέφυγε με 33-27 με τον Φρανίσκο, τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Μπίλαν με 4 σερί πόντους έδωσε αέρα 10 πόντων στο Περιστέρι για το 39-29.

Ο Μωραΐτης με τρίποντο έκανε το 46-31 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, αναγκάζοντας τον Τακιανό να καλέσει timeout. O Xάμερ σκόραρε από κοντά για το 48-33, δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Ο Χαντς έβαλε τέλος στην αστοχία του, αφού μείωσε σε 50-39 στο 29′.

Ο Πουλιανίτης τελείωσε τη φάση από κοντά για το 60-43 στο 33′. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν εύκολα το παιχνίδι στη συνέχεια και δεν είχαν πρόβλημα να φτάσουν στην τρίτη τους νίκη στη σειρά των μικρών τελικών και να πάρουν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 40-27, 50-39, 73-51

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN (Σπανούλης): Μπίλαν 11 (5/8 δίποντα, 1/3 βολές, 8 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 16 (2/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/5 βολές), Πουλιανίτης 4, Ντένμον 9 (2/4 δίποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κασελάκης 4 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μπιλάλης 2, Κόλμαν, Μωραΐτης 9 (3/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ραντάνοβ 2, Περσίδης, Χουγκάζ 7 (9 ριμπάουντ), Χάμερ 9 (1)

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Φράνκε 16 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ράιλι 2 (1/7 σουτ), Μαργαρίτης 5, Καμπερίδης 3 (1), Ρένφρο 2 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 μπλοκ), Τσιακμάς 2, Χαντς 12 (6/19 σουτ), Πόλι 5, Κωνσταντινίδης, Κακλαμανάκης 4

Σπανούλης: «Θα θυμόμαστε για χρόνια τη σεζόν στο Περιστέρι, το απόλαυσα»

Ο προπονητής του ΓΣΠ μίλησε μετά το τέλος του Game 3 στην ΕΡΤ και στάθηκε σε όλους όσους βοήθησαν μέσα στην ομάδα για αυτή την πορεία, ενώ πρόσθεσε πως το απόλαυσε.

«Είναι μια εντυπωσιακή χρονιά, όλοι θα την θυμόμαστε για πολλά χρόνια στο Περιστέρι. Κάναμε μεγάλα βήματα προόδου και δεν περιμέναμε να παίξουμε τόσο καλά, τόσο γρήγορα. Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες στην ομάδα. Ήταν μια εξαιρετική σεζόν, το απόλαυσα. Οι αλλαγές που κάναμε βοήθησαν την ομάδα να πάμε ένα βήμα παράπέρα», ανέφερε ο προπονητής του Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment