PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σήμερα λήγει η πρώτη προθεσμία για απόκτηση δελτίου ΚΤΕΟ


Λήγει σήμερα η πρώτη προθεσμία για τους οδηγούς που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους, ενώ όφειλαν να το κάνουν έως 30/6/14.

Λήγει σήμερα η πρώτη προθεσμία για τους οδηγούς που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους, ενώ όφειλαν να το κάνουν έως 30/6/14. Η δεύτερη προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/7/14 έως τέλος του ’14, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.

Όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (ΙΧ) και δικύκλων προσέρχονται σήμερα και προσέλθουν κανονικά στις δυο άλλες προθεσμίες, γλιτώνουν το 50% του προστίμου καθυστέρησης που πληρώνουν, δηλαδή 33 ευρώ από τα 65 για τα ΙΧ και 20 ευρώ από τα 40 για τους κατόχους δικύκλων.

Όσοι όμως αμελήσουν τις παραπάνω προθεσμίες, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, χάνουν την έκπτωση στο πρόστιμο καθυστέρησης και επιβαρύνονται από 1/1/2016 με επιπρόσθετο πρόστιμο αξίας 150 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται αυτόματα στη ΔΟΥ κάθε ιδιοκτήτη.

Δηλαδή, για έναν έλεγχο ΙΧΕ αξίας 50 ευρώ περίπου, που ο ιδιοκτήτης θα αμελήσει να τον πραγματοποιήσει έως και τις 31 Δεκεμβρίου, τότε θα επιβαρυνθεί από 1/1/16 συνολικά περίπου με 270 ευρώ (κόστος ελέγχου, πρόστιμο καθυστέρησης και επιπρόσθετο πρόστιμο). Ωστόσο σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία, θα του επιβληθεί και πρόστιμο των 400 ευρώ για παράβαση.

Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Κ. Βήκα, «μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί μόνο το 30% των εμπρόθεσμων οχημάτων που έπρεπε να ελεγχθεί έως και σήμερα» και ο αριθμός των ανέλεγκτων οχημάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, υπολογίζεται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περίπου 1 εκατ. δίκυκλα.

Σημειώνεται, τέλος, πως σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα ελέγχονται στα ΚΤΕΟ με τη συμπλήρωση 4 ετών από την πρώτη κυκλοφορία τους ως καινούργια. Έκτοτε ο έλεγχός τους επαναλαμβάνεται περιοδικά κάθε 2 έτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment