PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σήμερα η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ


Τις πρώτες του «εξετάσεις» ως προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας.

Τις πρώτες του «εξετάσεις» ως προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του και κυρίως εκείνους που αποτελούν το οικονομικό επιτελείο του κόμματος προκειμένου να ετοιμάσει την ομιλία του στην Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να σηκώσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης και να επιτεθεί και στα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση. Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα κατηγορήσει για την επιστολή που έστειλε στις Βρυξέλλες και στην οποία, όπως θα υποστηρίξει, δεν μιλά ξεκάθαρα για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Επίσης, θα τονίσει με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί από κοντά το κυβερνητικό έργο. «Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». Θα χαρακτηρίσει κατώτερη των περιστάσεων την κυβέρνηση, η οποία θα περάσει κάτω από τον πήχυ.

Πριν, όμως, από τις προγραμματικές δηλώσεις θα είναι η πρώτη του ομιλία στο συνέδριο του Economist. Εκεί ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην αρχική του άποψη ότι το Μνημόνιο θα θέσει τη χώρα εκτός ζώνης του ευρώ. Θα ταχθεί εκ νέου υπέρ της καταγγελίας του Μνημονίου και της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης. Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στη στάση που κράτησαν οι κ.κ. Μόντι και Ραχόι απέναντι στη κυρία Μέρκελ, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ η ελληνική κυβέρνηση.

Σήμερα η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν σήμερα στην Αθηναΐδα με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η Πανελλαδική Συντονιστική του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εστιάσει στα συμπεράσματα από την εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου και να καταλήξει στα πρώτα βήματα που πρέπει να αποφασιστούν για τη μετεξέλιξη του σχήματος σε ενιαίο φορέα.

Οι συζητήσεις για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και στόχος είναι οι πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ να έρθουν πιο κοντά στο κόμμα και να αποκτήσουν ενεργό συμμετοχή στα τεκτενόμενα του. Έτσι εξετάζεται να ανοίξουν άμεσα τα μητρώα για τις εγγραφές νέων μελών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment