PeristeriNews.gr
Καιρός

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας


Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Στη δυτική Ελλάδα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θράκη και τη Χαλκιδική, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ σε περαιτέρω πτώση και κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στα νότια τις πρωινές ώρες νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τις πρωινές ώρες ισχυρές. Γρήγορα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Άνεμοι: Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως α στραφούν σε βοριάδες 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Σε πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Leave a Comment