PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Σημαντικές Επιτυχίες για το Τμήμα Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου Πετρούπολης


Στην 1η Ημερίδα Στίβου για Παιδιά και Νέους με και χωρίς Αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2012.

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσε το Τμήμα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) του Δήμου Πετρούπολης στην 1η Ημερίδα Στίβου για Παιδιά και Νέους με και χωρίς Αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2012. Διοργανωτές της ημερίδας ήταν ο Πανελλήνιος Σύλλόγος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ” σε συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και το Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 18 φορείς. Ο Δήμος Πετρούπολης εκπροσωπήθηκε σε 4 διαφορετικά αγωνίσματα από αθλητές του Τμήματος Α.Μ.Ε.Α. οι οποίοι είχαν μια εξαιρετική συγκομιδή μεταλλίων καθώς κέρδισαν 6 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα και 2η νίκη στο ομαδικό αγώνισμα σκυταλοδρομίας 4x60 m.

Πιο αναλυτικά:

Χρυσά μετάλλια κέρδισαν οι:

Ηρώδης Κακκαβάς (ρίψεις με μπαλάκι softball, άνω των 30 ετών)

Ανδρέας Μαρουλής (ρίψεις με μπαλάκι softball)

Παναγιώτης Μπαΐρας (δρόμοι, 50 μέτρα)

Σεβαστή Φιλοπούλου (ρίψεις με μπαλάκι softball)

Μαρία Δεναξά (δρόμοι, 50 μέτρα)

Γιάννης Συλαϊδής (δρόμοι, 100 μέτρα)

Χάλκινα Μετάλλια κέρδισαν οι:

Διονύσης Αυδής (ρίψεις με μπαλάκι softball)

Μάνθα Νάση (ρίψεις με μπαλάκι softball)

Στη σκυταλοδρομία 4×60 (μικτή κατηγορία με τυπικό σχολείο, όπου η ομάδα σκυταλοδρομίας απαρτίζεται τόσο από αθλητές Α.Μ.Ε.Α. όσο και από μαθητές από τυπικό σχολείο) οι Παναγιώτης Μπαΐρας και Μαρία Δεναξά κατέκτησαν τη 2η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου Πετρούπολης έχει συμμετάσχει επίσης με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε πολλές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τη σχολική χρονιά 2011-2012 συμμετείχε ως τώρα στις ακόλουθες διοργανώσεις:

– Φιλικοί αγώνες Bowling στο Δήμο Ρέντη κατακτώντας την 1η θέση στο ομαδικό αγώνισμα και ένα χρυσό μετάλλιο στα ατομικά αγωνίσματα.

– 1ο Τουρνουά Bocce που διοργάνωσε το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου.

– Στην 6η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση Α.Μ.Ε.Α. 2011 όπου συμμετείχε με επιτυχία σε δύο ατομικά κι ένα ομαδικό αγώνισμα.

– Στην 11η Ημερίδα Κολύμβησης Α.Μ.Ε.Α. που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και ο σύλλογος “Πρωτοπόροι”, όπου ο Διονύσης Αυδής κατέκτησε την 1η θέση στα 25μ. ελεύθερο.

Στο Τμήμα Α.Μ.Ε.Α του Δήμου Πετρούπολης αθλούνται περισσότεροι από 40 αθλητές Α.Μ.Ε.Α. σε πάνω από 10 προσαρμοσμένα αθλήματα και δραστηριότητες. Προπονήτρια και υπεύθυνη του Τμήματος Α.Μ.Ε.Α. είναι η γυμνάστρια ειδικής φυσικής αγωγής κ. Κατερίνα-Ευαγγελία Κυριάκου. Οι προπονήσεις του Τμήματος γίνονται στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστήριου και του κολυμβητηρίου Πετρούπολης. Τηλ. επικοινωνίας 210-5062961.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment