PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σήμα κινδύνου για χιλιάδες παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα


Xιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν με αυτοάνοσα νοσήματα, επειδή «κόβονται» απαραίτητες θεραπείες που θα τους εξασφάλιζαν, όχι μόνο την επιβίωση αλλά και μια καλή ποιότητα ζωής.

Xιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν με αυτοάνοσα νοσήματα, επειδή «κόβονται» απαραίτητες θεραπείες που θα τους εξασφάλιζαν, όχι μόνο την επιβίωση αλλά και μια καλή ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη.

«Ένα κράτος που αποκλείει τους ασθενείς από ζωτικής σημασίας για τα νοσήματά τους θεραπείες, είναι κράτος υψηλού κινδύνου για να θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Παιδιά ανοσοκατεσταλμένα, εκτεθειμένα σε δεκάδες λοιμώδη νοσήματα δεν έχουν πια πρόσβαση ούτε σε γ-σφαιρίνη ούτε σε άλλα ζωτικά θεραπευτικά σχήματα που σηματοδοτούν την επιβίωσή τους» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

«Είναι τραγικό που εν έτι 2012, είμαστε υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουμε τους βιολογικούς παράγοντες, τα μονοκλωνικά αντισώματα, ακόμη και τη γ σφαιρίνη… και να γυρίσουμε στην ιατρική της κορτιζόνης για να θεραπεύσουμε τους ασθενείς μας» πρόσθεσε, κλείνοντας, ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment