PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Αττική με μια νεκρή


Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, στη Μάνδρα μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος.

Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Αστυνομικές πηγές προσθέτουν ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν άλλα τέσσερα άτομα που χρειάζονται βοήθεια αλλά μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολη η προσέγγισή τους.

Η ισχυρή βροχόπτωση που ξέσπασε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, δρόμους-ποτάμια καθώς τα ορμητικά νερά έφτασαν σε ορισμένα σημεία το 1,5 μέτρο ύψος.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Με απόφαση της περιφέρειας, Νέα Πέραμος και Μάνδρα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έχει πλημμυρίσει σχεδόν ολόκληρη η πόλη της Νέας Περάμου, οι καταστροφές είναι τεράστιες είπε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Δήμαρχος της περιοχής, Γ. Σταμούλης. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πλέον εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα ή κτίρια.

Δεκάδες οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής, για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τους μαθητές.

Διακοπές κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οδηγών τα νερά άγγιξαν το ένα μέτρο στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα αρκετοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39o χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32o χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33o χιλιόμετρο μέχρι το 34o διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου πραγματοποιείται, εδώ και λίγη ώρα, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Ειδικότερα, στο 15,5ο χιλιόμετρο (ύψος Ασπροπύργου), στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21ο χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας), στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ (κόμβος Μάνδρας), στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment