PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση από ΔΕΘ



Την ανάγκη χάραξης μιας νέας εθνικής στρατηγικής υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Την ανάγκη χάραξης μιας νέας εθνικής στρατηγικής υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

«Η χώρα και η κοινωνία βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια καταστροφή. Ήδη ένα μεγάλο τμήμα τους ζει σε συνθήκες αναξιοπρέπειας και χρεοκοπίας», επισήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του, προσθέτοντας ότι η ανάγκη να μπει τέλος σε αυτή την «ολέθρια πορεία» αποτελεί «εθνική επιταγή» και όχι υπόθεση ενός μόνο κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέματα προεκλογικά για να κερδίσει την ψήφο των πολιτών.

«Πριν από μια εβδομάδα ήρθε σαν το κλέφτη, για δύο μόνο ώρες, να εγκαινιάσει τη ΔΕθ ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός. Ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι θέλει να σας πει αλήθειες. Με έμμεσο τρόπο δηλαδή, σας είπε ότι μέχρι πρότινος δεν έλεγε αλήθειες. Έλεγε ψέματα για να κερδίσει τη ψήφο σας. Και όποιος τον πίστεψε την πάτησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος μάλιστα στα περί «λόπμι της δραχμής», καταλόγισε επίσης στον κ. Σαμαρά ότι κατέφυγε «στη γνωστή πολιτική λαθροχειρία» ότι «είναι δήθεν αναγκαίο για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ», αφού όπως είπε, δεν είχε κανένα λογικό επιχείρημα προκειμένου να υπερασπιστεί «το πιο επώδυνο πακέτο περικοπών στη μεταπολεμική Ιστορία του τόπου».

«Όταν ο σημερινός πρωθυπουργός καταψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο, επεδίωκε την επιστροφή της χώρας στη δραχμή; Όταν ο κ. Κουβέλης καταψήφιζε και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ήθελε κι αυτός την επιστροφή στη δραχμή;», διερωτήθηκε. Υποστήριξε επίσης ότι κανείς στην Ευρωζώνη δεν έχει πολιτικό κίνητρο να εξωθήσει καμία χώρα σε οικειοθελή αποχώρηση, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «φαντασιώνεται σαν άλλος Δον Κιχώτης, μάχες με αόρατους εχθρούς στο εσωτερικό της χώρας», τους οποίους όπως είπε, «δήθεν κατατροπώνει με τη βοήθεια των δύο Σάντσο Πάντσα που τον υποβαστάζουν, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη».

«Ποιους ανεμόμυλους κατατροπώνει στην οργιώδη φαντασία του ο κ. Σαμαράς; To αόρατο «λόμπι της δραχμής». Ένα λόμπι που πεισματικά αρνείται να κατονομάσει τη στιγμή που συμμαχεί με το μόνο πραγματικό και ορατό λόμπι, το «λόμπι της χρεοκοπίας» αυτού του τόπου, που έδωσε γη και ύδωρ τον Ιούνη για να τον κάνει πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment