PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι


Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται και σήμερα στις δυτικές συνοικίες του Χαλεπίου, μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ και των ισλαμιστών ανταρτών.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 38 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 14 παιδιά. Από τους μαζικούς βομβαρδισμούς έχουν τραυματιστεί ακόμη 250 άτομα.

Οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου να «σπάσουν» την τρίμηνη πολιορκία των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπίου, από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού.

«Οι μαχητές των ανταρτών εκτόξευσαν εκατοντάδες ρουκέτες και όλμους στις δυτικές συνοικίες από θέσεις στο εσωτερικό της πόλης και στη δυτική όχθη» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιον, οι αντάρτες προσπαθούν να προωθηθούν ανατολικά της συνοικίας Νταχίγιετ αλ-Άσαντ προς τη Χαμντανίγιε, μια συνοικία που τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και βρίσκεται δίπλα σε εκείνες που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Από την Παρασκευή, περισσότεροι από 1.500 ισλαμιστές μαχητές συμμετέχουν στην επίθεση, ανάμεσά τους και τζιχαντιστές του Μετώπου Φάταχ αλ-Σαμ (πρώην Μετώπου Αλ-Νόσρα).

Οι απώλειες στο δύο στρατόπεδα ανέρχονται σε δεκάδες και συγκεκριμένα, 30 από την πλευρά του καθεστώτος και 50 από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment