• Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Σεξ, ναρκωτικά και πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας

Peristeri News
Φεβρουάριος28/ 2018

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ μετέδωσε το Russia Today αποκαλύπτοντας τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, με άπορους μετανάστες και πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει το ντοκιμαντέρ, έφηβοι μετανάστες πουλάνε το κορμί τους για 10 ευρώ στην Ομόνοια, καταφεύγουν στο εμπόριο ναρκωτικών ή κλέβουν προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Οι συντελεστές του καναλιού RT Documentary πέρασαν αρκετό καιρό στην Αθήνα μιλώντας σε ανήλικους πρόσφυγες, προκειμένου να σχηματίσουν μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα για την καθημερινότητά τους στα κέντρα φιλοξενίας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Ένας έφηβος πρόσφυγας δήλωσε στην κάμερα του RT: «Είμαι 17 ετών. Ήρθα από την Τουρκία πριν από έξι μήνες μέσω του Αιγαίου. Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι άνδρες εδώ οι οποίοι προσφέρουν χρήματα με αντάλλαγμα σεξ».

Σημειώνεται, πως ο ΟΗΕ δημοσίευσε αυτόν τον μήνα μια έκθεση, στην οποία υπογράμμιζε την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν περισσότερα μέτρα για την προστασία των παιδιών που είναι εγκλωβισμένα σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ανά τον κόσμο.

«Η έλλειψη πληροφοριών στερεί από τα επηρεαζόμενα παιδιά την προστασία και τις υπηρεσίες που χρειάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά η έκθεση.

Το ντοκιμαντέρ Sex, Drugs & Refugees θα προβληθεί στις 28 Φεβρουαρίου.