Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σέρβος τραυματίστηκε από πυρά στο βόρειο Κόσοβο

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Νέα ένταση προκαλεί στις σχέσεις Βελιγραδίου – Πρίστινας ο τραυματισμός ενός Σέρβου από πυροβολισμό στο βόρειο Κόσοβο.

Ο Σέρβος Μίλαν Γιοβάνοβιτς δέχθηκε πυρά τα μεσάνυχτα, λίγα λεπτά αφού διέσχισε με το αυτοκίνητο του το αστυνομικό οδόφραγμα κοντά στην πόλη Ζβέτσαν. Τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Από το νοσοκομείο της Βόρειας Μιτρόβιτσας ανακοινώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου στην αριστερή πλευρά του θώρακος. Η κατάσταση της υγείας του σήμερα είναι σταθερή και δεν διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του.

Ο ίδιος δήλωσε σε σερβικά ΜΜΕ ότι δεν γνωρίζει από πού προήλθαν τα πυρά, ανέφερε ωστόσο ότι το περιστατικό συνέβη εντός της περιοχής όπου βρίσκεται η στρατιωτική – αστυνομική βάση «Μπίστριτσα» στην πόλη Ζβέτσαν.

Από την αστυνομική διοίκηση του Κοσόβου ανακοινώθηκε ότι «δεν υπήρξε καμία εμπλοκή αστυνομικών χθες το βράδυ σε περιστατικό με πυροβολισμούς».

Από την πλευρά του, το γραφείο για το Κόσοβο της σερβικής κυβέρνησης θεωρεί βέβαιο ότι πυροβόλησαν οι Κοσοβάροι αστυνομικοί και κατηγορεί την κυβέρνηση του Άλμπιν Κούρτι για προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης του σερβικού πληθυσμού στο Κόσοβο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Βουλή και Γερουσία

Peristerinews.gr Newsroom

Στις κάλπες οι Αμερικανοί για τις ενδιάμεσες εκλογές

Peristerinews.gr Newsroom

Ιλιάνα Γιότοβα: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλγαρίας

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment