PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σεισμός στην Εύβοια


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Τρίτης, στην Εύβοια. Ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, δύο εκ των οποίων ισχυροί.

Ειδικότερα, ο αρχικός σεισμός καταγράφηκε στις 06:32, ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την Εύβοια, σύμφωνα με την το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Η σεισμική δόνηση χαρακτηρίστηκε «ασθενής», και καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας, ή περίπου 58 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό του βάθος ήταν 13,2 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν μικρότεροι μετασεισμοί. Περίπου μία ώρα αργότερα ακολούθησε ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, στις 07:23 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθηνών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 9 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας. Το εστιακό του βάθος ήταν 11,9 χιλιόμετρα.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών. Το εστιακό του βάθος ήταν 11,7 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που θεωρείται σεισμογενής. Συμπλήρωσε επίσης ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment