PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σεισμός στη Θήβα – Έγινε αισθητός και στο Περιστέρι


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη Θήβα, η οποία έγινε αισθητή και στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χλμ, σημειώθηκε 5 χλμ ΑΒΑ της Θήβας και έγινε αισθητός σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για τον σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιο Λέκκα, η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση έγινε αρκετά αισθητή στην περιοχή της Θήβας αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας. Πρόσθεσε ότι «εντάσσεται στην σεισμική δραστηριότητα που είχαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην εν λόγω περιοχή». Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι αυτή η δόνηση στη Θήβα είναι ανεξάρτητη από τις προηγούμενες που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα και χρειάζεται λίγη προσοχή ως μεμονομένο περιστατικό. «Το παρακολουθούμε», δήλωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment