PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σεισμός στη Λέσβο: Αναστάτωση μετά τα 4,8 Ρίχτερ


Σε όλη τη Λέσβο έγινε αισθητός ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χλμ ανατολικά, νοτιοανατολικά του Μολύβου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12,4 χλμ. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από δυνατή βοή που αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους, ενώ λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους, η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρο το νησί.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια ενώ φαίνεται πως έχουν σημειωθεί και πτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία.

Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι

Ο νέος σεισμός έρχεται μετά από τους δύο 4,7 και 4,9 βαθμών που έπληξαν το Σάββατο το νησί της Λέσβου. Για προληπτικούς λόγους και με τις σχετικές αυτοψίες των μηχανικών στα σχολικά κτήρια να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, με Απόφαση Δημάρχου και έπειτα από συνεννόηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Κατερίνα Στρατάκη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, παρέμειναν κλειστά Δευτέρα και Τρίτη, ενώ αναμένεται να δούμε πώς θα επηρεαστεί η λειτουργία τους από την νέα δόνηση.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ τόνισε ότι η σεισμική ακολουθία στη Λέσβο εξελίσσεται ομαλά.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ισχυρότερου σιεσμού.

Την εκτίμηση ότι πιθανότατα πρόκειται για μετασεισμό έκανε, με δηλωσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής ‘Ακης Τσελέντης.

Εμφανίζεται πάντως σχετικά επιφυλακτικός καθώς, όπως τόνισε, “δεν έχουμε συλλέξει ακόμη όλα τα δεδομένα και θα χρειαστεί κάποιο διάστημα”.

Επισήμανε δε ότι στη Λέσβο υπάρχει και το μεγάλο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής που διασχίζει ολόκληρο το νησί και “θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment