Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό και τσουνάμι

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 8 βαθμών που σημειώθηκε στο νότιο Μεξικό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ενώ καταγράφηκε και τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει το 0,7 του μέτρου.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας των Τσιάπας, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, πρόσθεσε το USGS, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 33 χιλιόμετρα.

Η πολιτική προστασία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985, που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.

Ο ισχυρός σεισμός έπληξε και την πυκνοκατοικημένη πόλη του Μεξικό. Οι κάτοικοι έχουν ήδη περιγράψει στα κοινωνικά δίκτυα τα όσα βίωσαν, γράφοντας ότι τα σπίτια τους κουνιόντουσαν, και επικρατούσαν σκηνές χάους, καθώς απελπισμένοι επιχειρούσαν να βγουν από αυτά.

https://www.youtube.com/watch?v=QxTrBPWqNBg


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία κοιτούν προς την ΕΕ

Peristerinews.gr Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ «θα λάτρευε» να δει μία ενωμένη Ιρλανδία

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment